Acasa Eveniment Premiul „CEL MAI BUN PĂDURAR” merge anul acesta la Direcţia Silvică Prahova

Premiul „CEL MAI BUN PĂDURAR” merge anul acesta la Direcţia Silvică Prahova

5 min read
0
0
134

Un număr de 48 de pădurari au concurat pentru titlul de „Cel mai bun pădurar” – etapa naţională a concursului profesional găzduit în perioada 9 – 10 octombrie a.c. de Direcţia Silvică Argeş, la Vidraru, într-un peisaj spectaculos şi pe o vreme de toamnă generoasă cu participanţii la eveniment.
La festivitatea de deschidere a competiţiei „Cel mai bun pădurar”, cea mai importantă formă de perfecţionare a pregătirii profesionale permanente a pădurarilor din unităţile şi subunităţile regiei, a fost prezent şi ministrul apelor şi pădurilor, Ioan DENEŞ.
Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂIILESCU, a felicitat personal pădurarii care au câştigat la etapele judeţene şi le-a urat succes la probele fazei naţionale.
Ca şi în anii anteriori, la ediţia 2019 au participat câştigătorii etapelor judeţene organizate de cele 41 de direcţii silvice din subordinea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, 3 pădurari de la Agenţia „Moldsilva” din Republica Moldova, trei pădurari de la Asociaţia Administratorilor de Păduri şi un pădurar de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”.
Această competiţie profesională are o lungă tradiţie în silvicultură fiind organizată de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultură SILVA în conformitate cu Programul de formare profesională a salariaţilor şi cu Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului profesional „Cel mai bun pădurar” şi are următoarele probe:
– proba teoretică, sub forma unui test grilă cu 30 de întrebări, din principalele domenii de activitate specifice meseriei de pădurar;
– recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze şi puieţi, a speciilor de vânat, precum şi a principalelor specii de dăunători ai pădurilor;
– sortarea şi determinarea volumului buştenilor prin măsurători şi calcule matematice specifice;
– întocmirea unui act de contravenţie/infracţiune şi a unui proces verbal de reţinere, în vederea confiscării, a materialului lemnos, cu provenienţă ilegală;
– utilizarea aplicaţiei SUMAL prin simularea introducerii datelor ȋn sistemul integrat de urmărire a trasabilităţii lemnului.
Câştigătorul concursului „Cel mai bun pădurar”, ediţia 2019, este reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova, pădurarul Nicolae Ilie. Pe locul II s-a clasat reprezentantul Direcţiei Silvice Harghita, pădurarul Ilie Stan, iar pe locul III, pădurarul Cătălin Laurenţiu Chirilă, de la Direcţia Silvică Galaţi.
Câştigătorii primelor trei locuri au primit diplome de mulţumire din partea conducerii executive a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a conducerii Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură SILVA şi premii în obiecte oferite de sponsorii tradiţionali ai concursului.
Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” urmăreşte cultivarea dragostei şi a respectului pentru meseria de pădurar şi creşterea răspunderii în muncă pentru realizarea sarcinilor profesionale, motivând personalul de teren la îmbunătăţirea permanentă a competenţelor pentru a deveni mai buni profesionişti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Portocala a fost arestat! Este in arestul Politiei Capitalei

Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de ”Portocală” a fost arestat. Procu…