Acasa Politică PNL decide azi desemnea lui Cioloş drept candidat pentru postul de premier

PNL decide azi desemnea lui Cioloş drept candidat pentru postul de premier

3 min read
0
0
411

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că va propune luni Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloş în discuţia, de luni dimineaţă, de la Guvern.

Potrivit Mediafax, preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că Dacian Cioloş nu se va înscrie în partid acest lucru nu îi încurcă pe liberali. ”Nu făceam această propunere dacă nu aveam acceptul lui”, a mai spus Gorghiu, la insistenţele jurnaliştilor.

Ea a mai precizat că 60% dintre candidații propuși de PNL la alegerile parlamentare sunt oameni noi, asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție și care nu au probleme de integritate.

”Vreau să discut un prim punct legat de finalizarea listelor de candidaturi pentru cele opt circumscripții restante. Până la aceasta, validarea de săptămâna trecută am centralizat-o și pot să vă spun că avem 60% oameni noi pe aceste liste. Cu toții sunt oameni asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție și care indeplinesc criteriile de integritate. Azi sper să aveți și alte surprize plăcute.

Al doilea punct e legat de discuția de azi cu domnul Cioloș, pe care am avut-o pe două direcții: una a vizat compatibilitatea dintre programul de guvernare asumat de PNL și Platforma România 100, iar a doua a vizat solicitarea PNL de desemnare a sa drept candidat din partea PNL pentru funcția de premier și domnul Cioloș va fi propunerea pe care o voi face. Procedura e nefinalizată azi deoarece, conform statului, un Consiliu Național trebuie să valideze decizia din BPN”, a declarat Gorghiu.

Premierul a avut discuţii cu liderii PNL la guvern, în cursul dimineţii de luni.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incident in Ploiești: Voluntarii și Flyerele False

În mijlocul campaniei electorale, lupta se intensifică, iar jocurile murdare încep să apar…