Acasa Eveniment Percheziții ale DGA la locuința unui doctor bănuit că ar fi făcut experimente pe copii

Percheziții ale DGA la locuința unui doctor bănuit că ar fi făcut experimente pe copii

6 min read
0
0
372

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei este audiat, în această dimineață, de către poliţiştii bucureşteni, la Spitalul Marie Curie, fiind suspectat că ar fi făcut experimente neautorizate pe copii şi că ar fi luat mită. În acest caz se desfăşoară cinci percheziţii, printre care la domiciliul medicului şi la Spitalul Marie Curie.

Sursele judiciare au precizat că dosarul a fost deschis în urma unei plângeri depusă de către o persoană în urmă cu aproximativ două luni. Potrivit denunţului, doctorul Gheorghe Burnei ar fi condiţionat intervenţii medicale de primirea unor sume de bani.

Acţiunea anchetatorilor se desfăşoară la numai o zi după ce în presă a apărut o investigaţie despre o intervenţie chirurgicală neomologată efectuată de medicul Burnei, în urma căreia pacienta a căpătat un handicap sever.

Trei percheziții au loc la casele medicului, alte două la spital.  La finalul percheziţiilor, urmează ca medicul să fie audiat.

„Cel mai renumit ortoped din România a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiță care șchiopăta. 11 operații mai târziu, fetița, devenită între timp domnișoară, de-abia se mai poate ridica din pat. Viața Amirei este prelungirea unui experiment. Are 19 ani fracturați de 11 intervenții medicale. Zilele de internare însumează mai bine de un an petrecut la secția de ortopedie a spitalului Marie Curie. „E un loc groaznic. Ca-n filmele de groază, dar mai rău, că mie-mi plac filmele de groază…” Acum locuiește în pat, într-o căsuță cu două camere din cartierul Sălaj. Liceul l-a făcut tot acasă, cu școlarizare la domiciliu. A reușit să ia bacul, dar nu știe ce să facă cu el. Își petrece zilele în pat. Iese foarte rar din casă, pe distanțe scurte și doar în cîrje. Piciorul ei stîng a devenit un membru străin, care, după atîtea operații, nu o mai ascultă, iar coloana i s-a deformat într-o scolioză supărătoare. Totul a început de la o luxație de șold.

Ca să fie totuși sigură că iese bine, mama Amirei nu s-a dus pur și simplu la orice doctor. Știa pe cineva care știa un chirurg de la Marie Curie „care ne-a zis așa: „Am găsit un doctor care e cel mai bun din România”. „Cel mai bun doctor din România” era Gheorghe Burnei, inventator și pionier în medicină, prodecan la universitate, șef în comisii de malpraxis, erou al televiziunilor și al ziarelor, „un sfânt ajuns pe Pământ”.

Ciopîrțite, stîrpite sînt două cuvinte pe care Emilia Iliescu, mama Amirei, le folosește foarte des. „Oasele ei au fost ciopîrțite.” Doctorul nu a făcut operația recomandată, ci o inovație: i-a crăpat fetiței bazinul în două și i-a pus un implant din ceramică. Implantul „nu există în cărțile de ortopedie”, îmi spune revoltat un medic ortoped dintr-un mare spital din București. E unul dintre doctorii la care vin pacienții fugiți de la Burnei. M-a primit în cabinetul lui abia după cîteva luni bune de mesaje și telefoane. Vorbește calm și îmi explică lucrurile ca unui copil care e-n pericol să nu înțeleagă lecția.
Scrieți așa: A fost un experiment!””.

Citeşte continuarea anchetei pe casajurnalistului.ro.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…