Acasa Front Pentru primarul din Ciorani, Tribunalului Prahova a decis prelungirea cu 29 de zile a perioadei de arest preventiv

Pentru primarul din Ciorani, Tribunalului Prahova a decis prelungirea cu 29 de zile a perioadei de arest preventiv

2 min read
0
0
331

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, prelungirea cu 29 de zile a perioadei de arest preventiv pentru primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, arestat în urmă cu o lună, alături de alte 16 persoane, în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020, potrivit News.
Decizia a fost luată după ce judecătorii Tribunalului Prahova au admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus inițial anchetarea în libertate. În acelaşi dosar, o altă inculpată rămâne arestată preventiv, în timp ce ceilalţi 15 inculpaţi au fost scoși din arest și plasaţi în arest la domiciliu.
12 dintre cei 17 inculpaţi sunt angajaţi ai Primăriei Ciorani, iar ceilalţi sunt rude sau apropiaţi ai acestora. Toți sunt cercetați pentru instigare la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată. Marin Voicu, primar de 21 de ani Buletinele de vot de la alegerile locale din comuna Ciorani, care au avut loc pe 27 septembrie 2020, au fost furate dintr-o anexă ce aparține Judecătoriei Mizil. Ele au fost depozitate în respectiva anexă după ce Parchetul a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale, în urma unor plângeri. Organele de cercetare penală au fost sesizate pe data de 23 februarie 2021. Marin Voicu (membru PNL, fost lider local al PSD) este primar în localitatea din Prahova din anul 2000. El a câștigat, la alegerile din septembrie 2020, al șaselea mandat pentru funcția de primar al localității Ciorani.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vlad Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic cu cocaina

Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din Rom…