18 septembrie, 2021
Acasa Front O tanara de 24 de ani i-a aplicat un picior unui agent de politie un picior in testicule. A luat un an şi două luni cu suspendare

O tanara de 24 de ani i-a aplicat un picior unui agent de politie un picior in testicule. A luat un an şi două luni cu suspendare

7 min read
0
0
333

Judecătoria Salonta a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar de ultraj în care a fost trimisă în judecată o tânără de 24 de ani, acuzată că i-a aplicat o lovitură sub centură unui poliţist care l-a amendat pe logodnicul său. Ea a fost condamnată la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Incidentul a avut loc în iunie 2018. Tânăra şi logodnicul ei mergeau de la Oradea la Arad pentru a le da invitaţii la nuntă unor prieteni. La ieşirea din Salonta, maşina lor a fost oprită de Poliţie, iar tânărul aflat la volan a fost amendat pentru că a circulat cu o viteză peste limita legală prin localitate.

După ce au plecat spre Arad, cei doi tineri şi-au dat seama că în procesul-verbal s-ar fi strecurat o greşeală şi că în loc de 83 km/h, poliţistul a scris 87 km/h. Tinerii s-au întors la echipajul de Poliţie pentru a cere lămuriri, iar agentul i-a spus că nu are ce să facă decât să se adreseze instanţei de judecată.

Pentru că nu a fost mulţumit de răspuns, şoferul s-a dus să ceară lămuriri la sediul Poliţiei Salonta, dar i s-a spus să revină a doua zi întrucât în sediul poliţiei nu este niciun ofiţer.

La întoarcerea din Arad, cei doi tineri au observat în Salonta un echipaj de Poliţie, iar tânărul, pentru că „are pregătire militară”, a recunoscut uniforma poliţistului şi a oprit maşina în apropierea autospecialei, ca să ceară din nou lămuriri cu privire la eroare care s-ar fi strecurat în procesul-verbal.

Poliţistul le-a transmis celor doi că au dreptul să formuleze plângere contravenţională împotriva procesului-verbal la Judecătoria Salonta, iar în situaţia în care vor fi constatate nereguli amenda va fi anulată.

Nervos, viitorul mire a început să ridice tonul la poliţist şi să folosească expresii jignitoare: „La muncă nu la furat, fraieri, incompetenţi”. În acel moment, poliţistul i-a cerut tânărului să se legitimeze. Acesta a refuzat, iar în scandal a intervenit şi logodnica şoferului, care a început să ridice şi ea vocea la poliţist. Cei doi au fost chemaţi la autospeciala de poliţie şi puşi să se legitimeze, dar au refuzat.

Mai mult, tânăra a plecat spre maşină, jignindu-i pe poliţişti. În acel moment, poliţistul i-a atras atenţia tinerei că în caz de refuz de legitimare poate fi condusă la sediul poliţiei, iar în caz de refuz poate fi condusă prin folosirea forţei.„Inculpata tot nu s-a conformat şi a fost oprită de persoana vătămată şi condusă spre autospecială, timp în care inculpata se smucea, iar persoana vătămată a strigat după colegii din autospecială să-i aducă o pereche de cătuşe, se arată în dosarul de ultraj.

După ce a fost rezemată de capota autospecialei pentru a fi încătuşată, tânărul care o însoţea a încercat să îl oprească pe poliţist.

Astfel, poliţistul a lăsat-o pe tânără şi şi-a concentrat atenţia asupra bărbatului.

A fost momentul în care tânăra i-a aplicat poliţistului un genunchi în zona inghinală, agentul necesitând 1-2 zile de îngrijiri medicale.

În urma incidentului, tinerei i-a fost întocmit dosar penal, fiind trimisă în judecată pentru ultraj.

În urma procesului judecat la Judecătoria Salonta, tânăra de 24 de ani a fost condamnată la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, dar aplicarea pedepsei a fost amânată.

Instanţa constată că inculpata nu a săvârşit fapta în legitimă apărare, neexistând un atac material, direct, imediat şi injust din partea persoanei vătămate, întrucât, procedura de imobilizare s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor legale”, a arătat judecătorul.

Sentinţa finală va fi pronunţată la Curtea de Apel Oradea.

Sursa: Adevărul

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Vlad Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic cu cocaina

Vlad-Cristian Timiș, fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din Rom…