Acasa Diverse Pagina ” Polițiștii au umor”, urmarită de 307.412 agenti de poliție, îndrumă fără temei legal la ridicarea plăcuțelor de inmatriculare „neconforme”

Pagina ” Polițiștii au umor”, urmarită de 307.412 agenti de poliție, îndrumă fără temei legal la ridicarea plăcuțelor de inmatriculare „neconforme”

7 min read
0
0
170

ISTERIA PLĂCUȚELEOR DE ÎNMATRICULARE NECONFORME

Toti conducatorii auto isi dau cu parerea in ceea ce inseamna un numar de inmatriculare neconform cu standardul, dar mai grav este atunci cand un politist rutier nu cunoaste legea si se rezuma la o informare gasita pe Facebook.

Cand aplici Ordoananta de Urgenta 195/2002 si vrei sa fi un politist care lucreaza in spiritul legii, trebuie aplicata exact cum scrie la carte! Fara patima, atunci cand opresti un BMW, sef sau cocalar ( am vazut ca pe Facebook in asemenea situatii, acestea sunt criteriile).

Legea e ampla si daca te lovesti de ceva in exercitarea atributiilor de serviciu e bine sa te informezi din Regulament. Cartea dupa care lucreaza politistul rutier este ” sfanta”.

OUG 195/2020!

Daca nu e timp de studiu atunci nu e bine ca agentul de politie sa aplice legea dupa o informare din gura in gura, din pareri, sau mai grav din pagini formate pe Facebook cu impact imens in randul politistilor.

Ne referim la postarea administratorului paginii „Politistii au umor” (nici macar nu activeaza la o structura de rutiera),  in care a abordat un subiect sensibil dand sfaturi si lamuriri angajatilor MAI in ceea ce priveste ” placutele de inmatriculare neconforme”!

Bineînteles ca 307.412 iau de buna indrumarea unui administrator cu asa influenta, iar cand in calitate de politist retine niste numere de inmatriculare, ” dupa ureche”, nu poate da detalii conducatorului auto in ceea ce inseamna numar conform ca sa se stabileasca daca cel pe care il retine e neconform! Atunci iti spune sec ” fa contestatie”!

Toate contestatiile au fost castigate, pentru ca in OUG 195/2002 spune clar ce inseamna o placuta conforma:” Standardul Român SR 13078:2016 Vehicule Rutiere. Plăci de înmatriculare pe fond reflectorizant pentru autovehicule și remorci, capitolul II, placă semifabricat.”

Inca o data! Placuta conforma inseamna „plăci de înmatriculare pe fond reflectorizant” ATÂT! 

Nu se stipuleaza nici grosimi de litere, nici distante! Cautati inclusiv pe Google, Standardul Român SR 13078:2016 Vehicule Rutiere si nu veti gasi asemenea specificatii! Iar in legea pe care o aplica politistul rutier nici atat! OUG 195/2002 SPUNE CLAR SI LIMPEDE CA O PLĂCUȚĂ CONFORMA ESTE UNA PE FOND REFLECTORIZANT!

Administratorul ” Politistii au umor”, dupa ce posteaza continutul ordonantei, cu ghilimele: „Standardul care reglementează plăcuțele de înmatriculare este „Standardul Român SR 13078:2016 Vehicule Rutiere. Plăci de înmatriculare pe fond reflectorizant pentru autovehicule și remorci, capitolul II, placă semifabricat.„( ACESTA ESTE FIX TEXTUL LEGII), vine cu o completare uluitoare dar fara ghilimele probabil auzita asa ” de la urșii din pădure” :

” Conform prevederilor acestui standard, între cifrele și literele din compunerea numărului ESTE PREVĂZUTĂ O DISTANȚĂ DE 8 mm ( DE UNDE O FI SCOS-O?) Orice plăcuță care nu respectă această distanță între cifre sau litere este NECONFORMĂ! Asa a stabilit ” Politistii au umor”!

În primul rând trebuie să știți că NIMENI, în afară de DIRECȚIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR nu elibereaza numere! Si in certitudinea asta, paradoxul este ca netul e plin de filmulete in care agenti ai politiei retin numere de inmatriculare fara sa cunoasca legea, nefiind in stare sa dea detalii, banguind ” fa contestatie, fa contestatie”!

In acest sens mediasud.ro a cerut un punct de vedere Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, pentru a ne lumina in privinta ” numerelor conforme”!  Am primit un comunicat lamuritor pe adresa redactiei in care nu exista stipulata nici o dimensiune sau grosime a caracterelor!

Nici macar logica nu functioneaza atunci cand cineva motiveaza ca niste placute eliberate de DIRECȚIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE ȘI ÎNMATRICULARE A VEHICULELO sunt neconforme! Daca nici cei care se ocupa cu eliberarea placutelor de inmatriculare nu se mai pricep…….si se pricepe ” Politistii au umor”……

Se pare ca pagina ar trebui sa ramana de divertisment asa cum ii spune numele!

 

PASTILA ZILEI

 

Mai puteti citi pe mediasud.ro

Polițist în tipul liber la un pas să fie linșat

Detalii pe link

Polițist în tipul liber la un pas să fie linșat

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru că a iubit pe cine nu trebuia

Blanche Monnier – sechestrată 25 de ani în camera sa, chiar de propria mamă, doar pentru c…