Acasa Diverse Nu vă mai lăsați păcăliți! Nu în toate cazurile se reține permisul de conducere atunci cand pe trecerea pentru pietoni se află persoane în traversare

Nu vă mai lăsați păcăliți! Nu în toate cazurile se reține permisul de conducere atunci cand pe trecerea pentru pietoni se află persoane în traversare

3 min read
0
0
446

In postura de conducator auto suntem deseori pusi in situatia ca in timpul deplasarii sa avem convingerea ca am incalcat Codul Rutier.  Necunoasterea exacta a legislatiei ne transforma in ” victima” atunci cand agentii de politie rutiera ajung sa  interpreteze abuziv si incomplet OUG 195/2002.

Astazi vom supune analizei” neacordarea prioritatii pietonilor”.

In multe din aceste cazuri conducatorii auto au ramas fara permisul de conducere si au fost pusi in postura sa recunoasca in procesul verbal ca au gresit atunci cand au trecut cu autoturismul peste o trecere pentru pietoni iar pe aceasta se aflau persoane in traversare. Bun! Dar in toate cazurile cand pietonii se afla in traversare noi conducatorii auto avem obligatia de a opri? NU!

SA VEDEM TEXTUL DE LEGE!

Raspunderea contraventionala spune la:

Art.100

Alin (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

NEACORDAREA PRIORITATII PIETONILOR

Lit b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului.

Concluzie

Textul de lege este foarte clar in acest sens si spune cu subiect si predicat ca daca pietonul NU SE AFLĂ PE SENSUL TAU DE DEPLASARE NU AI OBLIGATIA DE A ACORDA PRIORITATE! 

in concluzie cand pe trecerea pentru pietoni se afla persoane in traversare dar nu au trecut de mijlocul drumului pe sensul tau de mers, iti poti continua deplasarea. Nu te lasa pacalit de agentul de politie care te va opri si ti va comunica retinerea permisului de conducere pentru faptul ca erau persoane pe trecerea pentru pietoni iar tu nu ai oprit, bineanteles daca te aflii in cazul specificat de lege in textul de mai sus.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Revoltă printre proprietarii de cai! Deșeurile asfaltice de la lucrările din zona Gării de Sud sunt depozitate printre grajdurile de la Hipodromul Ploiești

De câteva zile, printre proprietarii de cai de la Hipodromul Ploiești mogneste o adevărată…