Acasa Front Nici un primar ploiestean nu a putut sa remedieze eternul blocaj din intersectia ” 7 etaje”

Nici un primar ploiestean nu a putut sa remedieze eternul blocaj din intersectia ” 7 etaje”

3 min read
0
0
161

Populația orașului Ploiesti a crescut într-un ritm foarte rapid, explicabil prin dezvoltarea intensă a economiei sale. Numarul mare de autoturisme, si-a pus amprenta asupra traficului rutier, in special pe zona centrala.

Un nod rutier foarte important ce da batai de cap conducatorilor auto este la intersectia strazilor Emile Zola cu Gen. Vasile Milea, cunoscut ca intersectia ” 7 etaje”. Pentru cei care traverseaza zona e un calvar! De-a lungul timpului s-au incercat diferite metode pentru decongestionarea locului. S-a renunțat la o trecere pentru pietoni, iar alta a fost mutata mai spre Halele Centrale, dar tot nu s-a reusit deblocarea. Periodic au fost pusi poilitisti de la locala sa incerce ordonarea traficului. Nici asta nu a fost o rezolvare. Semaforizarea a fost exclusa pentru ca timpii pentru culoare verde din ambele directii ar fi dus tot la un blocaj, intrsectia fiind foarte mica.

Singura rezolvare fiabila a decongestionarii  ar fi un mini-giratoriu. Ar fi o lucrare emblematica pentru edilul care va face asta. Ar ramane ca o ” stampila” de bun augur pentru cel care ar avea intiativa de a ” modifica” centrul rutier al ploiestiului, spre aprecierea conducatorilor auto! Insa nici un edil nu a luat in calcul oful cetatenilor posesori de permis. In atentia actualului sau viitorului primar: mini-giratiile sunt sensuri giratorii moderne de dimensiuni  mici, adoptate ca o alternativă a intersectiiiilor nesemaforizate, cu rolul de a ordona si calma traficul rutier.
Efectul constructiei unui astfel de sens, pe lângă sporirea sigurantei traficului, permite conducătorilor auto să fie mai atenti la pietoni si biciclisti.
Traficul fiind redus si calm, va reduce asteptarea autovehiculelor ajunse in intersectie ordonand prioritatetea evitandu-se astfel blocajul.Sensurile giratorii cu o singură bandă sunt si mai ieftin de realizat, presupun usurintă în acordarea prioritătii si oferă conditii
optime pentru siguranta circulatiei.

Succes!

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Campanie electorala, la Ploiesti, in ritm de Hip Hop

Am gasit pe contul de YouTube Robuu, o melodie de susținere pentru Razvan-Toma Stanciulesc…