Acasa Justiție Mircea Sandu, trimis în judecată de către DNA

Mircea Sandu, trimis în judecată de către DNA

4 min read
0
0
44

Mircea Sandu (66 de ani) a primit o veste total neașteptată din partea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal a fost înștiințat că a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Concret, Sandu este acuzat că a primit suma de 724.000 de lei, cu titlul de mită, din partea a două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură, pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie două contracte de asitență juridică, parafate la data de 20 octombrie 2009. Pe baza acestor contracte, respectiva firmă de avocatură a încasat, doi ani mai târziu, de la FRF, suma de 11.705.626 lei.

COMUNICAT:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

SANDU MIRCEA, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită,

SANDU ELISABETA, soţia primului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 02 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.

Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Când esti prost, esti prost si-n pielea goală! Politist s-a fotografiat cu interlopul Corduneanu si si-a pus poza pe Facebook

Poliţistul care s-a fotografiat alături de interlopul din clanul Cordunenilor se numeşte D…