Acasa Social Ministerul Justiţiei: 60 de magistraţi beneficiază de pensii de peste un miliard de lei vechi pe lună

Ministerul Justiţiei: 60 de magistraţi beneficiază de pensii de peste un miliard de lei vechi pe lună

3 min read
0
0
383

În România există 60 de persoane care au pensii mai mari de un miliard de lei vechi pe luna, informează Ministerul Justiţiei într-un set de răspunsuri transmise agenţiei HotNews.ro la câteva întrebări pe marginea unei postări publicate de ministrul Raluca Prună în dată de 21 septembrie pe Facebook.

Întrebată de sursa citată cum s-a ajuns la pensii de un miliard de lei vechi pe luna şi câte astfel de pensii există în sistem, Raluca Prună a răspuns prin intermediul biroului de presă al ministerului: “Nu deţinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obţinute de la Casă Naţională de Pensii. Din informaţiile noastre există 60 de persoane care au astfel de pensii.”

La întrebarea câte cazuri de magistraţi pensionari trecuţi în avocatură beneficiază de decontarea chiriei, Ministerul Justiţiei a răspuns: “Nu avem date referitoare la cei trecuţi în avocatură. Avem date referitoare la cei pensionaţi”. Astfel, potrivit MJ pentru 920 de judecători, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 8.674.418 lei; pentru 1.771 grefieri, suma plătită în primele 7 luni ale anului 2016 este de 16.796.517 lei.

Ministerului Justiţiei mai susţine că “de diurnă de detaşare în cuantum de 2%/zi beneficiază un număr de 32 de judecători, cu un impact bugetar de 678.542 lei în primele 7 luni ale anului 2016.

Grefierii nu beneficiază de diurnă de 2%, ci de diurnă de 17 lei/zi prevăzută pentru bugetari. Nu există la acest moment o situaţie centralizatoare a grefierilor detaşaţi.”

Ministerul Justiţiei a menţionat că magistraţii prin definiţie includ atât procurori cât şi judecători. Datele de mai sus includ informaţii referitoare la situaţia judecătorilor din aparatul propriu şi instanţe.

Datele nu privesc judecătorii din CSM şi aparatul tehnic, pentru care CSM are date, nici procurori şi grefieri din parchete pentru care Ministerul public are date.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …