Acasa Social Ministerul Finanțelor vrea să modifice programul Prima Casă, pentru a încuraja achiziționarea locuințelor noi

Ministerul Finanțelor vrea să modifice programul Prima Casă, pentru a încuraja achiziționarea locuințelor noi

2 min read
0
0
336

Ministerul Finanțelor propune modificarea programului Prima Casă, astfel încât, în următorii 5 ani, garanția de stat să rămână 50% doar în cazul creditelor pentru locuințe mai noi de 5 ani sau consolidate în ultimii 5 ani.

În cazul împrumuturilor pentru locuințele vechi, garanția statului va scădea la 40%, ceea ce va duce la creșterea dobânzilor bancare pentru astfel de credite.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu a explicat că a propus aceste modificări pentru a încuraja construirea și cumpărarea de locuințe noi. Aceste schimbări ar putea duce și la scăderea prețurilor pentru apartamentele vechi.

Toate aceste modificări fac parte dintr-o strategie pe 5 ani privind programul Prima Casă, care ar urma să fie aprobată, prin memorandum sau hotărâre de guvern, de actualul Executiv.

Potrivit documentului, se va păstra avansul de 5 la sută pentru Programul Prima Casă. Pentru următorii 2 ani, ar urma să fie aprobat un plafon de garanții de 2 miliarde de lei, iar pentru perioada 2019-2021, 1,5 miliarde de lei.

Până acum, 185.000 de persoane și-au luat o locuință prin programul Prima Casă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …