Acasa Justiție Metoda „Accidentul” din penitenciar. Patru persoane arestate preventiv au reuşit să înşele mai mulţi români

Metoda „Accidentul” din penitenciar. Patru persoane arestate preventiv au reuşit să înşele mai mulţi români

6 min read
0
0
322

Patru persoane aflate în arest preventiv în două penitenciare din judeţele Bacău şi Dâmboviţa au reuşit să înşele prin metoda „Accidentul” mai mulţi români. Cei patru erau ajutaţi de alte nouă persoane, care ridicau sumele de bani de la locuinţele victimelor. Poliţiştii au reţinut şase persoane, care urmează să fie prezentate Judecătoriei Bacău, cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul total se ridică la peste 400.000 de lei.

Polițiștii au efectuat 10 percheziții în 2 penitenciare și la locuințele unor persoane bănuite de tâlhării și înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 400.000 de lei.

Au fost ridicați aproape 60.000 de lei, zeci de telefoane, laptop-uri și bijuterii, iar față de 6 persoane s-a luat măsura reținerii.

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat 10 percheziții domiciliare, într-o cauză în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și tâlhărie.

Activitățile s-au desfășurat în municipiul Bacău și în 4 comune din județul Bacău, precum și în 2 penitenciare din județele Bacău și Dâmbovița.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – octombrie a.c., 4 persoane, aflate în stare de arest preventiv în penitenciare, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate și le-ar fi indus în eroare, atribuindu-și calități oficiale.

Sub pretextul că rude apropiate persoanelor vătămate ar fi fost implicate în accidente rutiere, cei în cauză ar fi determinat victimele să înmâneze unor persoane necunoscute între 6.000 de lei și 25.000 de euro, pentru îngrijiri medicale în țară sau în străinătate, de care ar fi avut nevoie cei dragi.

Sumele de bani, a căror valoare totală depășește 406.000 de lei, ar fi fost ridicate de la locuințele victimelor de 9 persoane din județul Bacău, cu vârste între 17 și 39 de ani.

De asemenea, anterior perchezițiilor efectuate ieri, în aceeași cauză, polițiștii au depistat, în flagrant delict, 2 femei, de 20 și 35 de ani, asupra cărora au fost găsiți 33.000 de lei, bani ridicați de acestea de la persoane vătămate. În urma verificărilor, a reieșit că cele două nu ar fi cunoscut scopul ridicării banilor, fiind angajate de cei bănuiți pentru efectuarea unor activități de curierat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproximativ 60.000 de lei, 70 de telefoane mobile, laptop-uri, bijuterii, cartele telefonice și alte mijloace materiale de probă. Polițiștii au pus în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Față de 6 persoane, două femei și patru bărbați, s-a luat măsura reținerii pentru de 24 de ore, urmând să fie prezentate Judecătoriei Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…