Acasa Sport Maraton la Ștefești

Maraton la Ștefești

4 min read
0
0
551

Competitia ULTRA FAIR PLAY 2016 se desfasoara in data de 17-18 decembrie in localitatea Stefesti din jud. Prahova (la 3 km de Slanic Prahova) sub atenta supraveghere a Clubului Sportiv Telecom Petrom Slanic, Primariei comunei Stefesti si grupului Pista de Lansare.

Aceasta competitie se doreste a fi un bun prilej pentru atletii de toate varstele de a se intrece pe diferite distante, de la 5 km la 100 de mile, si chiar 24 de ore, fiind prima de acest gen din Romania si, speram noi, nu si ultima. Atletii au sansa sa se intreaca in 3 probe „scurte”, de 5, 10 si 20 de kilometri, 7 dincolo de distanta maratonului (50 de km, 50 de mile, 100 de km, 100 de mile, 6 ore, 12 ore si 24 de ore), una de trail de aproximativ 30 de km si probele copiilor cu varste de 5-17 ani.

Masurarea si omologarea traseului va fi in atentia Federatiei Romane de Atletism, motiv pentru care ne asteptam sa se stabileasca recordurile Romaniei pe distantele de 50 de km, 50 de mile, 100 de km si 100 de mile, atat la barbati cat si la femei, precum si cele aferente atletilor veterani, pe deja cunoscutele categorii de varsta incrementate cu 5 ani, dincolo de 35 de ani.

Dorim ca aceasta competitie sa devina un bun prilej prin care copiii si adultii sa redescopere valoarea alergarii intr-un asemenea cadru natural, la o altitudine de aproximativ 500 de m (cunoscuta fiind puritatea aerului din aceasta zona, precum si alimentatia sanatoasa a oamenilor locurilor, in care plantele si animalele crescute local joaca un rol determinant), dar si un bun prilej prin care localitatea Stefesti si imprejurimile sale sa fie adusa in atentia opiniei publice, pentru a incuraja turismul in aceasta zona relativ apropiata de capitala, competitia fiind o ocazie excelenta de a petrece timpul intr-o ambianta naturala unica, printre oameni simpli si obisnuiti cu munca si animalele, atat de aproape si totusi departe de tumultul oraselor poluate, de stresul cotidian al civilizatiei.

Competitia are si o componenta sociala umanitara intrucat participantii sunt incurajati sa doneze imbracaminte, jucarii sau dulciuri pentru copiii din familiile nevoiase.

De mentionat este un amanunt foarte important, si anume ca ne bucuram de sprijinul primariei localitatii Stefesti, in mod special a domnului primar Vasile Tabaras, care face tot ceea ce tine de dansul pentru ca acesta competitie sa se desfasoare sub cele mai bune auspicii.

Pagina Facebook

Formularul de înscriere AICI

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

” Lasa Tableta si ia Paleta!” Înscrieri la Cursuri de Tenis de Masă!

Sub egida ” Lasa tableta si ia paleta!” Clubul Sportiv sectia de Tenis de Masa organizeaza…