Acasa Front Jurnalistii de la Libertatea au schimbat legislatia rutiera! In opinia lor se intocmeste dosar pentru conducere a unui autovehicul cu peste 100 km/h in localitate

Jurnalistii de la Libertatea au schimbat legislatia rutiera! In opinia lor se intocmeste dosar pentru conducere a unui autovehicul cu peste 100 km/h in localitate

6 min read
0
0
253

„Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîltag, este cercetat de Direcția Control Intern din cadrul Poliției Române, au declarat surse din Poliție. Verificările vin după ce, în urmă cu o săptămână, ziarul Libertatea a publicat O ÎNREGISTRARE ÎN CARE SEFUL IPJ MURES A FOST SURPRINS DE AGENTII DE LA RUTIERA în timp ce conduce cu peste 100km/h în localitate. Deși înregistrarea datează de mai bine de două luni, pe numele polițistului nu a fost înregsitrat niciun dosar de contravenție.”

Asta spune o stire a ziarului Libertatea care la o prima vedere induce opiniei publice ideea de corupție, trafic de influență si nerespectarea grava a legalitatii. O parte din cititorii de presa on-line nici macar nu aceseaza stirea ci parcurg doar titlul care spune : Șeful IPJ Mureș este verificat de superiori după ce a fost prins de radar cu peste 100 km/h în localitate, DAR NU I S-A FACUT NICI UN DOSAR 

Cel care acceseaza totusi stirea este indus in eroare de neprofesionalismul ziaristei sau de incrancenarea acesteia de a ” a da ” un senzational.

Daca reprezentantii MAI nu sunt in stare sa comunice opiniei publice contextul legal in care nu SE AFLA NIMIC SENZATIONAL, o vom face noi:

1- Filmarea incriminata de distinsa jurnalista nu este nici pe departe o inregistrare in care sa apara Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîltag. Asta e clar! Jurnalista o da in titlu: „Șeful IPJ Mureș este verificat de superiori după ce a fost prins de radar cu peste 100 km/h în localitate”

Inregistrarea video este o inregistrare radar in care apare un auto ( atat), al carui propietar este distinsul domn. Ok?

2- Daca un autoturism inregistrat cu aparatul radar nu poate fi oprit de catre echipajul de politie, se intocmeste conform legii o comunicare catre propietarul autovehiculului pentru ca acesta sa transmita datele conducatorului auto care a fost la volanul masinii la data inregistrarii cu aparatul radar. Asta este legislatia!

Avem o inregistrare a unui auto ( NU A UNEI PERSOANE) si o viteza de peste 100km/ h in localitate, o simpla contraventie. Pana aici acestea sunt datele problemei fara iz de senzațional.

3- Propietarului autoturismului implicat are obligatia de a transmite datele solicitate de catre autoritati, pentru ca la volanul unui autoturism imatriculat legal se poate afla orice persoana detinatoare de permis de conducere nu neaparat propietarul. Dar sa revenim. Daca acesta nu comunica datele i se va aplica o sanctiune de 9-20 puncte amenda in valoare de 1305-2900 lei, cu posibilitatea achitarii jumatate din minim in termen de 15 zile.

4- Conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o viteza mai mare de 50 km/ h peste limita legala va atrage asupra conducatorului auto o amenda de 9-20 de puncte in valoare de 1305-2900 lei si masura comementara de retinere a permisului de conducere pentru 90 de zile.

Concluzia:

In aceasta situatie avem un autoturism al carui propietar este Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîltag, nici pe departe indentificat la volanul autoturismului si o simpla contraventie care nu are absolut nici o legatura cu intocmirea unui dosar.

Propietarul are obligatia de a comunica datele conducatorului auto iar celui care a fost la volanul autoturismului, conform comunicarii datelor, i se retine permisul de conducere pentru 90 de zile, cu dreptul de a a da examen pentru reducerea suspendarii la jumatate.

De la modul de a face presa :

Șeful IPJ Mureș este verificat de superiori după ce a fost prins de radar cu peste 100 km/h în localitate, DAR NU I S-A FACUT NICI UN DOSAR ( Libertatea)…..e cale lunga

 

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Se deschid sase parcari publice in municipiul Ploiesti. Tariful de parcare poate fi achitat prin SMS

SGU Ploiești SRL aduce la cunoștința publicului faptul că, începând cu data de 26 ianuarie…