Acasa Front Incepe anul scolar! Vizibilitate maxima la trecerile pentru pietoni din zona unitatilor de invatamant

Incepe anul scolar! Vizibilitate maxima la trecerile pentru pietoni din zona unitatilor de invatamant

1 min read
0
0
193

Care este diferența dintre o trecere pentru pietoni ”greșită” și una ”corectă”? O trecere de pietoni corectă trebuie să corespundă mai multor criterii astfel încât să asigure comfort maxim tuturor participanților la trafic, fără a compromite siguranța acestora. Și întrucât cel mai vulnerabil participant la trafic este pietonul, accentul se pune pe acesta din urmă.

Prezența trecerii de pietoni în locul potrivit nu o face să fie una sigura și comoda pentru actiunea traversarii unei artere rutiere. Ea trebuie sa fie una vizibila si care sa atentioneze inclusiv olfactiv conducatorul auto.

Pentru conducerea SGU siguranta rutiera a devenit o prioritate mai ales in apropierea unitatilor de invatamant odata cu inceperea noului an scolar.

Astfel, în această perioadă, echipele SGU Ploiești își concentrează eforturile în sensul refacerii marcajului trecerilor pentru pietoni din zona instituțiilor de învățământ din municipiu (școli și grădinițe), marind astfel vizibilitatea zonelor unde traversarea se face cu prioritate.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Odata cu ridicarea restrictiilor, se vor relua ședințele de lucru ale Cenaclului “I. L. Caragiale”

Luni, 10 mai 2021, la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, se vor relua ședințe…