Acasa Eveniment Jucării susceptibile a fi contrafăcute, comandate de o firmă prahoveană, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Jucării susceptibile a fi contrafăcute, comandate de o firmă prahoveană, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

2 min read
0
0
340

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Prahova, 2.100 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 234.000 lei.

În data de 31.10.2016, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Prahova.

Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul pe raza județului Prahova. În urma controlului au fost descoperite 2.100 mașinuțe de jucărie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 234.000 lei, dacă ar fi originale.

Jucăriile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…