Acasa Eveniment Inspectorii veterinari au descoperit E-Coli în carne și produse din carne comercializate în supermarketuri și carmangerii

Inspectorii veterinari au descoperit E-Coli în carne și produse din carne comercializate în supermarketuri și carmangerii

4 min read
0
0
379

Inspectorii sanitar veterinari au descoperit prezența Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la patru probe prelevate din carne și produse din carne comercializate în supermarketuri și carmangerii din București și județele Buzău, Gorj și Tulcea, a anunțat, luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 31 octombrie — 25 noiembrie 2016, în cadrul Planului Național de Control, au fost prelevate și analizate un număr de 166 probe, din anumite categorii de produse, din care: 113 probe din carne și produse din carne (sanitație carcasă ovine, sanitație carcasă bovină, carne tocată vită, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnați vită, carne tocată mânzat, cârnați dobrogeni, șnitel mânzat, hamburger vită) și 53 de probe din lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, cașcaval afumat, caș bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, cașcaval afumat).

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din unități din București și județele Buzău, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mureș, Prahova, Călărași, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Hunedoara, Timiș, Harghita, Maramureș, Neamț, Galați, Mehedinți, Cluj, Botoșani, Bistrița Năsăud, Brăila, Ialomița, Vâlcea, Satu Mare, Tulcea, Timiș.

În perioada menționată, a fost depistată prezența E-Coli la patru probe prelevate din: pastă de mici (carmangerie, municipiul București), suprafață carcasă de ovină-test de sanitație (abator, județul Buzău), hamburger (supermarket, județul Gorj) și mici, amestec porc cu vită (supermarket, județul Tulcea).

Potrivit reprezentanților ANSVSA, cinci probe prelevate se află încă în lucru.

Conform raportului Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai — 25 noiembrie 2016, au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, în 62 de probe buletinele de analiză au confirmat prezența Escherichiei Coli verotoxigenă.

Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai și se va desfășura până pe 31 decembrie 2016, presupune prelevarea și analizarea de probe prelevate de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud.

MediaSud nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, MediaSud nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Susțineți redacția Mediasud.ro donând prin PayPal accesând butonul de mai jos:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…