Acasa Eveniment Incident în Marea Neagră.Un avion de luptă rusesc a provocat prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper a Forțelor aeriene americane

Incident în Marea Neagră.Un avion de luptă rusesc a provocat prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper a Forțelor aeriene americane

2 min read
0
0
53

Marți seară, un avion de luptă rusesc a provocat marți prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper a Forțelor aeriene americane deasupra Mării Negre, potrivit unui oficial american citat de CNN.

Potrivit CNN, drona Reaper și două avioane SU-27 Flanker operau peste apele internaționale deasupra Mării Negre.

Unul dintre avioanele rusești a zburat intenționat în fața dronei și a eliberat combustibil în fața aeronavei fără pilot, potrivit oficialului american citat de CNN.

Comunicat Forțele Aeriene Americane:
„La aproximativ 7:03 AM, una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea MQ-9, determinându-l pe comandamentul american să ia decizia prăbușirii dronei MQ-9 în apele internaționale.
De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Suhoi Su-27 au aruncat combustibil asupra dronei și au zburat în fața ei, într-o manieră nesăbuită și neprofesionistă.
Acest incident demonstrează și o lipsă de competență, pe lângă neprofesionalism”.
„Aeronava noastră MQ-9 desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbușirea și pierderea completă a dronei MQ-9”, a declarat generalul James Hecker, comandantul U.S. Air Forces Europe.

Sursă.https://www.hotnews.ro/stiri-international-26139715-incident-marea-neagra-avion-rusesc-doborat-drona-americana-9-reaper.htm

Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tags
MediaSud nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, MediaSud nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Susțineți redacția Mediasud.ro donând prin PayPal accesând butonul de mai jos:

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…