Acasa actualitate ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI PRAHOVENI. 13 martie a.c.

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI PRAHOVENI. 13 martie a.c.

3 min read
0
0
30

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, dar şi pentru combaterea nerespectării priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept.

În cursul zilei de ieri, 13 martie a.c., pe parcursul a două intervale orare, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale, 20 au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  16 pietonilor, iar 6 sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto pentru neacordare prioritate pietoni.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 9.000 de lei.
În cadrul activităţilor au fost controlate 87 de autoturisme şi au fost legitimate 74 de persoane.
În acest context, au fost reţinute şase permise de conducere, pentru neacordare prioritate pietoni.
Recomandările poliţiştilor pentru participanţii la trafic sunt:
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi ţineţi cont de politeţea rutieră.
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Sursă:IJP Prahova

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…