Acasa Social Grevă generală în spitale, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Grevă generală în spitale, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

3 min read
0
0
392

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar vor intra, astăzi, în grevă generală, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, afirmă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe – aproximativ 1.500 de persoane.

Federaţia Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii.

Aşadar, potrivit legii, luni o treime din angajaţi vor asigura serviciile medicale în spitale, şi de asemenea, urgenţele vor fi rezolvate.

Protestul angajaților din sănătate este susținut și de pacienți, după cum anunță Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice.

Motivul protestului este reprezentat de neaplicarea unei scheme unitare privind salarizarea cadrelor medicale şi salarizarea necorespunzătoare a personalului tehnic.

În solidaritate cu colegii din țară, și personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a intrat în grevă generală. Medicii au anunțat că nu va fi perturbată activitatea de la urgențe, astăzi fiind efectuate doar intervențiile chirurgicale în regim de urgență.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …