Acasa Eveniment Ghiţă a apărut într-o înregistrare la România TV. Vezi AICI ce mesaj a transmis – VIDEO

Ghiţă a apărut într-o înregistrare la România TV. Vezi AICI ce mesaj a transmis – VIDEO

7 min read
0
0
653

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, vorbeşte, într-un material difuzat miercuri la prânz la România TV, postul pe care îl controlează, despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI şi o întreabă dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia.

Sebastian Ghiţă a apărut într-o înregistrare la România TV, într-un birou, el având mai multe documente, care ar arăta „mistificarea dosarelor” sale, informează News.ro.

El a reluat afirmaţiile conform cărora i s-ar fi cerut să furnizeze date despre Liviu Dragnea pentru a-i fi lăsată familia în pace.

„Niciun argument şi nicio raţiune nu mă va mai putea face să tac. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei şi de către interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale şantajat şi ameninţat să nu devină prim-ministru. În ultima perioadă am fost şi eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac nişte denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea, mai am o şansă. Mi s-a spus că dacă ştiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele şi prietenii şi o să mă întâlnesc cu toţi la închisoare”, spune Sebastian Ghiţă în înregistrare.

Fostul parlamentar a declarat, într-o înregistrare difuzată miercuri de televiziunea deţinută de el, România Tv, că a cunoscut-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA, în sediile SRI, la K2, K4 şi K14, şi că s-ar fi întâlnit cu aceasta de „minim 2 ori pe săptămână încă din 2010 până în 2014”.

„Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul şef al doamnei Kovesi”, a declarat Sebastian Ghiţă.

După ce a prezentat mai multe documente despre care a susţinut că sunt şi printuri ale schimburilor de mailuri avute cu procurorul şef al DNA, Ghiţă a întrebat-o pe Kovesi dacă îşi mai aduce aminte „de petrecerea restrânsă din vila din Sinaia”, la care erau aceasta, împreună cu el şi cu Vasile Dâncu, chefuind cu lăutarii şi ascultând „La Chilia-n port”, „varianta pentru statul de drept”: „O întreb pe doamna pe Kovesi dacă îşi aminteşte petrecerea din vila din Sinaia, în care ea cu mine şi cu Vasile Dâncu chefuiam cu lăutarii şi cântam La Chilia-n port, varianta pentru statul de drept”.

Ghiţă a promis că va continua seria „dezvăluirilor” în zilele viitoare. „O să urmeze mult mai multe astfel de dezvăluiri şi cred şi sper că v-am stârnit şi v-am trezit atenţia”, a spus fostul deputat.

Această înregistrare este difuzată în ziua în care Liviu Dragnea ar urma să anunţe o nouă nominalizare de premier şi acţiunile viitoare, după ce preşedintele Iohannis a respins propunerea Sevil Shhaideh. De asemenea, cu puţin timp înainte de difuzarea acestei înregistrări Poliţia Română a anunţat că nu au fost constatate încălcări procedurale în cazul lui Ghiţă şi că nu sunt date că acesta ar fi ieşit din ţară.

Jurnaliştii de la România TV susţin că Sebastian Ghiţă a lăsat caseta cu înregistrarea în redacţia televiziunii în urmă cu o săptămână.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…