Acasa Economic Fabrica de țigări de la Ploiești ar putea deveni a doua ca mărime în Europa

Fabrica de țigări de la Ploiești ar putea deveni a doua ca mărime în Europa

4 min read
0
0
827

Producătorul de ţigări British American Tabacco (BAT), cel mai mare jucător de pe această piaţă, anunţă investiţii în fabrica pe care compania o deţine la Ploieşti în judeţul Prahova pentru a o transforma a doua ca mărime din Europa.

”Conducerea companiei, în prezența reprezentanților Ministerului Economiei și a autorităților locale, va anunța una din cele mai importante investiții în economia românească din următorii ani: dezvoltarea fabricii de la Ploiești care va deveni a doua ca mărime din Europa și un stimul total în economia românească de un miliard de euro în următorii cinci ani”, potrivit anunțului companiei. „(…)este una din cele mai importante investiţii în economia românească din următorii ani. Dezvoltarea fabricii de la Ploieşti care va deveni a doua ca mărime din Europa şi un stimul total în economia românească de un miliard de euro în următorii cinci ani de zile”, spun oficialii companiei, dar nu spun, însă, care este valoarea investiţiei.

Pe piaţa locală sunt deschise trei mari fabrici de ţigări, fiecare dintre jucătorii internaţionali având o unitate de producţie aici. Astfel, British American Tobacco (BAT) produce la Ploieşti, Japan Tobacco International (JTI) în Capitală şi Philip Morris International (PMI) în Otopeni, judeţul Ilfov. De aici, ţigările pleacă în toată lumea.

Fiecare dintre cei trei jucători din această piaţă are minimum două entităţi juridice în România, una de producţie şi una de comerţ. BAT are şi un centru de servicii.

În total, entităţile de producţie şi de trading au terminat anul trecut cu afaceri de aproape 3,2 mld. euro şi peste 3.000 de salariaţi, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe. Exportul se realizează, potrivit datelor ZF, atât pe firmele de producţie, cât şi pe cele de trading.

BAT are în România afaceri de peste 1,7 mld. euro şi peste 1.300 de salariaţi potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe în 2015.

Industria tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după companiile din sectorul petrolier, virând anual circa 2,7 miliarde euro, reprezentând accize, TVA, taxe și contribuții.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Minciuna Pensiei Private ! Confuzia de Termeni: Pensia Privată vs. Pensia de Stat

Introducere În România, termenii “pensia de stat” și “pensia privată” sunt adesea folosiți…