Acasa Justiție DNA a formulat o nouă cerere de desecretizare a documentelor DIPI

DNA a formulat o nouă cerere de desecretizare a documentelor DIPI

1 min read
0
0
361

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a precizat sâmbătă, pentru Agerpress, că Direcția Națională Anticorupție a formulat, săptămâna aceasta, o nouă cerere de desecretizare a documentelor Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Tudorache a subliniat că există proceduri și condiții prevăzute de lege pentru desecretizarea acestor documente. „Analizăm acum dacă aceste condiții sunt îndeplinite”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, este urmărit penal de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului. Potrivit DNA, pe 1 aprilie 2016, în contextul în care se afla în instrumentare dosarul în care era cercetat Gabriel Oprea și mai mulți șefi ai DIPI, Petre Tobă a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente în legătură cu gestionarea unor fonduri operative.

MediaSud nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, MediaSud nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Susțineți redacția Mediasud.ro donând prin PayPal accesând butonul de mai jos:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…