Acasa Justiție Cultură de cannabis, descoperită de procurori și polițiști

Cultură de cannabis, descoperită de procurori și polițiști

3 min read
0
0
438

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Iași au descoperit o cultură de 169 de plante de cannabis într-o comună din Iași. Bărbatul care deținea cultura a fost reținut.

La data de 29 septembrie a.c, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Iași, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 2 percheziții domiciliare, una în comuna Scânteia și una în municipiul Iași, la persoane bănuite de trafic de droguri.

În urma perchezițiilor, pe raza comunei Scânteia a fost depistată o cultură de 169 de plante de cannabis cu sisteme speciale de control al factorilor necesari dezvoltării în condiții optime, din care au rezultat 35,9 kilograme de cannabis verde și 13,6 kilograme de fragmente de plante de cannabis, în stare verde. De asemenea, polițiștii au descoperit 2,88 kilograme de cannabis în stare finită.

Au mai fost ridicate 2 dispozitive de tip râșniță, 2 hard disk-uri, 4 telefoane mobile, un laptop, 31 de recipiente din plastic care conțineau substanțe chimice pentru întreținerea și creșterea plantelor de cannabis, un dispozitiv de monitorizare a calității apei și un dispozitiv pentru stropit cultura de cannabis.

Totodată, au fost ridicate 5 termometre electronice pentru monitorizarea temperaturii, 4 ventilatoare electrice, un temporizator pentru curent electric și un sistem audio stereo.

Un bărbat, de 39 de ani, din comuna Scânteia, a fost condus la sediul BCCO Iași, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Cel în cauză a fost reținut 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Iași, cu propuneri legale.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…