Acasa Front Comunitatea prahoveana are nevoie de asistenti personali profesionisti

Comunitatea prahoveana are nevoie de asistenti personali profesionisti

3 min read
0
0
275

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului incurajeaza cetatenii interesati de un loc de munca in domeniul asistentei sociale, respectiv de meseria de asistent personal profesionist.

Campania de identificare si recrutare a persoanelor care doresc sa devina asistent personal profesionist continua si in cadrul proiectului : ” Trei: interactiune, integrare, independenta!- proiect A”, proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Social European.

Asistentul personal profesionist este persoana fizica atestata, care asigura prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau, ingrijirea si protectia adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, in conditiile legii.

Se asteapta din partea celor interesati, cererea de solicitare a atestarii ca asistent personal profesionist, care va fi insotita de urmatoarele documente:

  1. Copii de pe actele de stare civila
  2. Copii de pe dovada absolvirii invatamantului gimnazial obligatoriu corespunzator prevederilor legale in vigoare la data absolvirii studiilor
  3. O scurta prezentarea a sa, precum si a persoanelor cu care locuieste, mentionand numele si prenumele, data nasterii a acestora si gradul de rudenie/tipul de relatie cu solicitantul, precum si acordul din partea fiecarei persoane adulte cu care locuieste pentru activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare.
  4. Adeverinte medicale privind starea de sanatate, eliberate de medicul de familie, atat pentru soloicitant, cat si pentru persoanele ncu care locuieste.
  5. Copie de pe titlul de proprietate/coproprietate sau de pe contractul de inchiriere sau comodat al locuintei, pe o durata de minim 3 ani cu o camera separata pentru persoana/persoanele care urmeaza a fi ingrijita/ingrijite.
  6. Declaratie pe proprie raspundere, in forma autentica, a coproprietarului/coproprietarilor sau a proprietarului, in cazul inchirierii sau a comodatului, privind acordul ca solicitantul sa desfasoare activitatea de asistent personal profesionist
  7. Copie de pe certificatul de calificare sau de pe certificatul de competente profesionale ca asistent personal profesionist ( emis de un furnizor acreditat de de formare profesionala)
  8. Cazier judiciar si adeverinta de integritate comportamentala pentru solicitant si persoanele cu care locuieste

Persoanele interesate pot depune cereri sau pot solicita informatii la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova din Ploiesti, Sos. Vestului, nr.14-16, telefon: 0244/586.100 sau 0244/511.400, interior 223, e-mail: dgaspcph@yahoo.com

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

De ce nu trage politistul cu pistolul? In cazul de la Buzau pistolul era prea mult pentru astfel de interventii, iar bastonul era prea putin

Cazul activistului civic agresat intr-un sat din Buzau de fata cu politia arata cat de vul…