Acasa Eveniment Cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, începând de marți seară

Cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, începând de marți seară

3 min read
0
0
440

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod galben de inundații, cu depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă începând din această seară și până joi după-amiază, în 12 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 13 octombrie, ora 16:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, dar și viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale pe râurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș), Argeș — bazin superior (județul Argeș), Dâmbovița (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Buzău — bazin superior și afluenți (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului (județele Bacău, Vrancea și Galați), afluenții Prutului aferenți sectorului aval s.h. Drânceni (județele Galați și Vaslui) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

Hidrologii precizează că fenomenele anunțate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare, miercuri, în intervalul orar 6:00 — 24:00 pe unele râuri din bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat și Trotuș.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Ape: Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut-Bârlad, Dobrogea-Litoral.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…