Acasa Justiție Ce sfat i-a dat medicul unui pacient care nu avea bani de șpagă

Ce sfat i-a dat medicul unui pacient care nu avea bani de șpagă

3 min read
0
0
461

Un doctor din judeţul Mureş a fost reţinut pentru luare de mită, după ce poliţiştii l-au prins în flagrant în timp ce primea 800 de euro de la un pacient. Din cercetări a reieșit faptul că medicul a condiţionat efectuarea unei a doua operaţii de plata a 1.000 de euro, bani ce reprezentau „datoria” pentru prima intervenţie chirurgicală.

Anchetatorii susţin că doctorul l-a îndemnat pe bolnav şi pe o rudă de-a sa „să vândă diferite bunuri din gospodărie şi chiar locuinţa” ca să facă rost de bani.

Doctorul a fost reţinut luni, când a fost prins în flagrant de căre poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie Mureş, în timp ce lua banii de la pacientul său.

Potrivit unui comunicat publicat marţi de către IPJ Mureş, bolnavul a fost rănit într-un accident rutier în luna iulie şi a fost operat de către medicul în cauză.

Ulterior, bărbatul urma să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale.

„La data externării, medicul i-ar fi spus soţiei pacientului că o astfel de operaţie costă 1.000 de euro, sumă care trebuie împărţită cu medicul anestezist şi cu medicii rezidenţi. Întrucât familia pacientului nu are posibilităţi materiale, i-ar fi spus medicului că îl vor contacta când vor obţine banii respectivi”, potrivit comunicatului Poliţiei Mureş.

Cercetările anchetatorilor arată că doctorul ar fi condiţionat efectuarea celei de-a doua operaţii de plata „datoriei” de 1.000 de euro pentru prima intervenţie.

Acesta i-a îndemnat „pe pacient şi aparţinător să vândă diferite bunuri din gospodărie şi chiar locuinţa, dacă este nevoie pentru obţinerea acestor sume de bani”, mai arată comunicatul IPJ Mureş..

În urma acţiunii, medicul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…