Acasa Justiție Buletin informativ – IPJ Prahova

Buletin informativ – IPJ Prahova

6 min read
0
0
343

Combaterea transportului ilegal de persoane în regim taxi în atenția polițiștilor rutieri

Transport ilegal de persoane pe ruta Ploiești-Bucov-Pleașa depistat de polițiștii Biroului Rutier

— Polițiști ai Biroului Rutier Ploiești au acționat în vederea identificării autovehiculelor care efectuează transport ilegal de persoane pe ruta Ploiești-Bucov-Pleașa.

Astfel, a fost identificat un autovehicul care efectua transport rutier de persoane contra cost.

În cauză a fost întocmit un proces-verbal de contravenție, totodată fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului.

Peste 100 de sancțiuni aplicate în urma unei acțiuni care a vizat combaterea transportului ilegal de persoane

— Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au organizat o acțiune în scopul combaterii transportului ilegal de persoane în regim taxi.

Pentru neregulile constatate au aplicat 104 sancțiuni, în valoare totală de 34.050 lei, aceștia reținând și două permise de conducere.

Polițiștii din Bușteni au depistat un condamnat la închisoare

— Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Bușteni au depistat un tânăr de 27 de ani din Azuga, față de care Judecătoria Sinaia a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Acțiune organizată de polițiștii Secției 2 Ploiești soldată cu 20 de sancțiuni contravenționale

— În intervalul orar 1430-1700, polițiști ai Secției nr. 2 Ploiești au organizat o acțiune pe linie de ordine publică.

Pentru neregulile constatate au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.425 lei, totodată fiind confiscate bunuri în valoare de 60 de lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

— Conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive — una (Câmpina);

— Conducere a unui autovehicul neînmatriculat — două (Măneciu-Ungureni);

— Conducere a unui autovehicul fără permis — una (Măneciu-Ungureni).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

— Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 11 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 137 de conducători auto și au fost controlate 111 autovehicule de transport persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune și 257 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (60 pentru viteză excesivă; 11 pentru abateri ale pietonilor; 38 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute șase permise de conducere și au fost retrase nouă certificate de înmatriculare auto.

— De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat 118 contravenții (dintre care: 61 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 34 la O.U.G. nr. 195/2002, șapte la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 33.360 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 188 de autovehicule și au legitimat 429 de persoane.

— În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 10 infracțiuni și constatate 77 de contravenții (dintre care 33 la Legea nr. 61/1991 și 39 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 524 de persoane și au fost controlate 302 autovehicule (16 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…