Acasa Justiție Braconier condamnat la 6 ani închisoare, depistat de polițiștii din Urlați

Braconier condamnat la 6 ani închisoare, depistat de polițiștii din Urlați

7 min read
0
0
355

Polițiștii din cadrul Biroului de investigații criminale al Poliției orașului Urlați au depistat un localnic, de 28 de ani, față de care Judecătoria Ploiești emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. Nu știm ce a vânat, cert este că nu mai plămbă ursul, întrucât a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Alte acțiuni ale polițiștilor prahoveni, adică cele care reies din comunicatul de presă:

Condamnat pentru infracțiuni de crimă organizată, depistat în Plopeni

Polițiștii din Plopeni au depistat un bărbat de 38 de ani din comună Florești, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani, pentru săvârșirea infractiunilor de initiere, constituire sau aderare la un grup infracțional organizat și șantaj. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Mandat executat de polițiștii din Filipeștii de Târg

Polițiști ai Postului Comunal Filipeștii de Târg au depistat un bărbat de 46 de ani, din localitate, față de care Tribunalul Dâmbovița a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Și a acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Acțiune a polițiștilor ploieșteni în zonele Cina, Radu de la Afumați, Malu Roșu și Cameliei

Polițiști din cadrul Secției nr. 2 Ploiești au organizat o acțiune având ca scop prevenirea și combaterea infracționalității stradale, asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică în zonă adiacentă localurilor de alimentație publică și identificarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele de circulație rutieră. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.375 lei.

Sistemele de pază ale societăților comerciale din Blejoi și Păulești, controlate de polțtiști

Polițiști ai Secției Rurale nr. 3 Blejoi au efectuat mai multe controale pe raza comunei și a localității Păulești, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/ 2003 referitor la asigurarea cu pază a agenților economici și securitatea valorilor monetare detinute. Astfel, au fost verificate 10 obiective, trei societăți de pază, patru sisteme de alarmare și T.V.C.I. și controlați șase agenți de securitate. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei.

Acțiune a Serviciului Rutier

Politistii Serviciului Rutier au organizat o actiune având ca scop prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 58 de sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 13.525 lei. Totodată, au fost reținute patru permise de conducere.

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au desfășurat 11 actiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 87 de conducători auto si au fost controlate 88 de autovehicule de transport persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat trei infractiuni si 143 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (sapte pentru viteză excesivă; patru pentru abateri ale pietonilor; 14 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 12 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat două infractiuni în flagrant si 78 de contraventii (dintre care: 36 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/ 1991, 36 la O.U.G. nr. 195/ 2002 etc.), în valoare totală de 15.640 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 131 autovehicule si au legitimat 373 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 13 infractiuni si constatate 64 de contraventii (dintre care 27 la Legea nr. 61/ 1991 și 22 la O.U.G. nr. 195/ 2002). De asemenea, au fost legitimate 450 de persoane si au fost controlate 232 de autovehicule (11 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…