Acasa Diverse 13 Octombrie – Ziua Educației în Penitenciare

13 Octombrie – Ziua Educației în Penitenciare

4 min read
0
0
450

Specialiştii serviciului de educaţie şi asistenţă psihosocială au organizat evenimente diverse, având ca tematică principală importanţa educaţiei în mediul penitenciar. Deţinuţii au participat la concursuri tematice, conferinţe şi ateliere de lucru, unde au dezbătut diverse teme pe linie educativă. Evenimentele vor fi întregistate și retransmise prin rețelele de televiziune cu circuit închis care funcționează în penitenciare pentru a putea fi vizionate de un număr cât mai mare de persoane private de libertate.

În anii 2014 și 2015, Administrația Națională a Penitenciarelor a susținut demersurile privind celebrarea zilei de 13 octombrie ca Zi Internațională a Educației în Penitenciare, valorificată la nivel european.

Astăzi, la sala „Marea Unire” din cadrul Bibiloteci Județene „Nicolae Iorga” Ploiești s-a desfășurat Conferința Regională „13 Octombrie — Ziua Educației în Penitenciare”, proiect inițiat și susținut de reprezentanții Serviciilor de Educație și Asistență Psihosocială din Penitenciarele Ploiești și Târgșor.

La eveniment au participat profesor universitar conferențiar dr. Iulian Brezeanu-Universitatea „Valahia”-Târgoviște, directorul Bibilotecii Județene „Nicolae Iorga”, Mihaela Radu, preot Marcu Ionel — Protoieria Târgoviște Nord, preotul Penitenciarului Ploiești Constantin Rădulescu, 19 elevi ai Școlii „Henri Mathias Berthelot” Ploiești însoțiți de doamna profesoară Ianculescu Angelica, douăzeci și patru24 de elevi ai Școlii „Ion Alexandru Basarabescu” Ploiești, însoțiți de profesoara Georgeta Dobre, reprezentanți ai A.J.O.F.M. Ploiești, Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Serviciul de Probațiune Prahova, Avocatul Poporului Prahova, Asociația „Compassion & Care”, colaboratori voluntari,.O.N.G.-uri locale, precum și două persoane private de libertate selecționate în regim semideschis, după cum se spune într-un comunicat de presă.

Temele abordate în agenda conferinței au cuprins aspectele legate de importanța dezvoltării unor deprinderi I.T. în penitenciar, ca premisă a reinserției post detenție, necesitatea educației din perspectiva spirituală, rolul educației formale și nonformale, modele de bună practică în domeniul reintegării sociale a categoriilor vulnerabile oferite de colaboratorii locali.

Cu această ocazie au fost expuse spre vânzare obiecte confecționate prin diferite metode: fir-art,  pictură pe pânză, origami, quilling de către deținutele Penitenciarului Târgșor în cadrul atelierului ocupațional.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

In ciuda razboiului in Ucraina se trăiește foarte bine! Preturi mai mici ca in Romania si abundentă in supermarketuri

Un cunoscut vlogger român a călătorit recent în Ucraina, curios să descopere cum trăiesc o…