Acasa Economic Avem cea mai ieftina pâine din Europa si consumam 96 kg pe cap de locuitor

Avem cea mai ieftina pâine din Europa si consumam 96 kg pe cap de locuitor

2 min read
0
0
116

Potrivit datelor Eurostat, în 2019, prețul pâinii și al produselor cerealiere din întreaga Uniune a fost mai ridicat în Danemarca (cu 51% peste media UE), Austria (+33%) , Luxemburg și Finlanda (ambele cu 25% peste medie). Cele mai mici prețuri au fost în România (cu 47% sub media UE), urmată de Bulgaria (35%) și Polonia (30%).
În Marea Britanie pâinea este mai ieftină cu aproape 15% decât media Uniunii Europene, iar în Elveția cu 64% mai scumpă.

Statistic: Retail volume of bakery products market forecast in the European Union (EU) in 2015 and 2019, by country* (in 1,000 tonnes) | Statista
Germania are cel mai mare consum de pâine și produse de panificație din UE, dar raportat la populație, acesta este mai mic decât în România. Deși consumul a scăzut marginal în ultimii cinci ani, în România se consumă anual 96 de kilograme de pâine și produse de panificație pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă aproximativ 260 de grame pe zi, de persoană. Pe locul doi în privința consumului se situează Germania cu 72 de kilograme pe an pe cap de locuitor, urmată de Franța și Italia cu câte 69 de kilograme. În Spania consumul de pâine și produse de panificație era în 2019 de 51 de kilograme, iar în Marea Britanie de 57 de kilograme.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a salvat doi politisti si un jandarm

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a fost salvator pentru doi poliţişti şi un jandarm…