Acasa Diverse Se pot schimba dupa bunul plac culorile de pe autospecialele politiei locale? DA!

Se pot schimba dupa bunul plac culorile de pe autospecialele politiei locale? DA!

3 min read
0
1
818

Ministrul de interne, Marcel Vela, si-a propus de curand o rebreduire a institutiei pentru a inlatura mult discutata confuzie dintre Poliția Română și Poliția Locală. Astfel s-a venit cu un  nou tip de inscripționare a mașinilor de poliție nationala, care are la bază culorile modelului german.

Nici cei de la Politia Locala Baia Mare nu s-au lasat mai prejos si in scurt timp si-au rebrenduit si ei autospecialele, fotografiile cu aceste masini devenind in scurt timp motiv de discutii pro sau contra pe retelele de socializare.

Sa vedem in continuare ce spune HG1332/2010 prin HOTĂRÂREA nr. 1.332 din 23 decembrie 2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale cu privire la inscriptionarea autoturismelor din dotarea politiei locale.

„Articolul 31(1) Pe timpul desfăşurării activităţilor de serviciu, pe raza comunelor, a oraşelor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului Bucureşti, personalul poliţiei locale poate folosi autovehicule cu însemnul distinctiv „POLIŢIA LOCALĂ”, urmat de denumirea unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscripţia trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, şi să aibă aceleaşi dimensiuni.(2) Însemnele nu trebuie să creeze confuzii cu denumirea altor instituţii sau autorităţi publice şi sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj şi capotă, pentru a fi vizibile din orice poziţie.(3) Autovehiculele de patrulare sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră şi cu mijloace speciale de avertizare sonoră.”

Concluzie

Coloratura si inscriptionarea mult discutatelor autoturisme din dotarea Politiei Locale Baia Mare, sunt in conformitate cu legea, care stipuleaza clar doar modalitatatea aplicarii insemnelor ale caror litere trebuie sa fie de culoare neagra pe fond alb. Nu se specifica care este culoarea obligatorie a autospecialelor asa ca Politia Locala isi poate schimba designul de pe autospeciale dupa bunul plac daca titulatura institutiei este trecuta cu litere negre pe fond alb.

Si daca unde-i lege, nu-i tocmeala, vom concluziona cu un citat din discursul celebrului inspector de politie Șorici: „CASE CLOSED!”

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a salvat doi politisti si un jandarm

Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina a fost salvator pentru doi poliţişti şi un jandarm…