Acasa Justiție Audieri importante, în această dimineață, la DNA PLOIEȘTI!

Audieri importante, în această dimineață, la DNA PLOIEȘTI!

4 min read
0
0
402

O nouă audiere importantă la DNA Ploieşti. Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, s-a prezentat marţi dimineaţă în faţa procurorilor anticorupţie, acesta declarând că a fost citat telefonic.

Surse apropiate anchetei au declarat că Tiseanu va fi audiat într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

O parte dintre acuzațiile pe care procurorii DNA Ploiești i le aduc primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, ar fi legate de achiziția unui autoturism de care ar fi trebuit să beneficieze Poliția Locală Câmpina și pe care, în realitate, l-a folosit edilul, au declarat surse apropiate anchetei.

Curtea de Conturi a constatat, în urma unui control efectuat în cursul anului 2015 că, în 2014, Primăria Câmpina a achiziționat un autoturism Opel Insignia în valoare totală de 131.600,66 lei (29.654 euro—la cursul euro din data de 22.07.2014), depășind astfel plafonul de 18.000 euro impus prin lege, referitoare la prețul maxim pe care o instituție publică poate să-l plătească pentru achiziția unui autoturism.

De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au arătat în raportul întocmit că mașina a fost achiziționată cu o factură în valoare de 79.802,20 lei (17.990 euro), în timp ce dotările opționale ale acesteia în sumă de 51.798,46 lei, echivalentul a 11.664, euro au fost plătite de la capitolul Ordine publică și siguranță națională, fără a avea aprobate prevederi bugetare.

„Concluzionând, autoturismul a fost achiziționat de la capitolul 61.02 — Ordine publică și siguranța națională, prin fragmentarea achiziției, respectiv 79.802,20 lei (cu dotările și opțiunile inițiale) de la articolul 71.01.02 ‘Mașini și mijloace de transport’ conform listei de investiții și nelegal de la articolul 20.01.30 Alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare, fără prevederi bugetare, pentru opțiunile suplimentare nejustificate pentru activitatea de ordine publică, iar destinația pentru care a fost achiziționat a fost schimbată prin utilizarea autoturismului în alt scop decât cel aprobat de Consiliul Local, astfel fiind creat un prejudiciu cert de 51.798,46 lei”, se precizează în documentul citat.

Surse locale spun că, în realitate, autoturismul achiziționat de Primăria Câmpina a fost utilizat de primarul Horia Tiseanu.

Primarul oraşului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost pus, marţi, sub control judiciar după ce a fost audiat timp de aproape două ore de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, măsura preventivă prevăzând şi interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…