Acasa Justiție Arme, muniție și droguri confiscate de polițiști

Arme, muniție și droguri confiscate de polițiști

4 min read
0
0
411

Pentru destructurarea unor grupări infracționale, Poliția Română a efectuat, pe parcursul a două săptămâni, aproape 120 de percheziții domiciliare. Au fost ridicate laptopuri, medii de stocare, telefoane mobile, 7 arme, cartușe, peste 35 de kg. de droguri, aproape 1.100 de comprimate și un sistem complet tip „indoor” de înființare și întreținere a culturii.

În perioada 16 — 29 septembrie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 53 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

În cadrul investigațiilor, pentru probarea activității infracționale a 162 persoane bănuite, polițiștii au efectuat 118 percheziții ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât și autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracțională. În urma administrării probatoriului, 61 de persoane au fost reținute sau arestate, iar față de 3 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate în vederea confiscării 16 laptopuri, 3 hard-disk-uri, 8 tablete, 73 de telefoane mobile, 11 medii de stocare, 17 cartele SIM, 7 arme, 94 de cartușe, 1 cutie cu 177 diabolouri metalice, 36 de kg. de cannabis, 82 de plante cannabis, 159 de kg. de masă vegetală, 3.070 de grame de hașiș, 1.089 de comprimate, 410 grame de substanță care conține MDMA, 5 doze de heroină, 50 de grame de amfetamină, 5 plicuri autosigilante, cu fragmente vegetale și un sistem complet tip ‘indoor’ de înființare și întreținere a culturii.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat un filtru de ventilație, 4 ventilatoare, 1 temporizator pentru curent electric, 1 sistem audio, 10 cântare, 32 de grindere, 39.250 de lei, 1.750 de euro, înscrisuri și documente de atestare a proprietății, contracte, 1 instalație electrică artizanală, 62 de semințe de cannabis, 17 cutii cu foițe OCB, 3 dispozitive pentru confecționarea țigaretelor și un vaporizator.

Au fost instituite sechestre asiguratorii în valoare de aproape 18.000 de lei.

La acțiunile desfășurate au participat 355 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Exercițiu cu detinutii de Simulare a Incendiului la Penitenciarul Ploiești

În data de 22 mai 2024, Penitenciarul Ploiești a fost gazda unui exercițiu de simulare a u…