Acasa Eveniment Vremea în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

Vremea în perioada 24 octombrie – 6 noiembrie

4 min read
0
0
404

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni se anunță unul variabil, iar după data de 26 octombrie valorile termice vor scădea cu 6 – 7 grade Celsius, în timp ce probabilitatea de precipitații se va menține ridicată aproape în fiecare zi, la nivel național, relevă prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 24 octombrie – 6 noiembrie.

În Muntenia, valorile termice diurne vor scădea de la o zi la alta, astfel încât vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie regională ce se va situa în jurul valorii de 10 — 12 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile maxime vor marca o creștere și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, respectiv o medie a acestora de 14 — 15 grade Celsius. Minimele termice vor scădea treptat pe parcursul primei săptămâni, de la valori medii în jur de 9 grade în noaptea de 25 octombrie, până la o medie de 3 — 4 grade în noaptea de 30 noiembrie, apoi vor mai crește ușor, spre medii de 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată în intervalele 24 — 26 octombrie, respectiv 2 — 6 noiembrie, dar ploi pe arii extinse și izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

La munte, intervalul va debuta cu o vreme caldă pentru această dată, cu maxime în jurul valorii de 10 grade și minime pozitive de două până la 4 grade Celsius. În perioada 27 — 29 octombrie temperatura va scădea, spre medii ale valorilor maxime de numai două — trei grade Celsius și minime în jur de—4 grade. Un nou proces de încălzire ușoară va debuta spre sfârșitul lunii octombrie, astfel încât media valorilor maxime va fi de 4 — 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de zero grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 25, 26 și 29 octombrie și după data de 2 noiembrie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…