Acasa Social Universitățile din străinătate caută tineri români pentru studii

Universitățile din străinătate caută tineri români pentru studii

12 min read
0
0
437

Numărul universităților din Marea Britanie, în creștere la WEF. Peste 5000 de români aleg anual programe de studii în Marea Britanie. 10.000 de dolari câștigați după în program Work and Travel. Peste 6000 de studenți români au ales Work and Travel în 2016. 100.000 de studenți pleacă anual din Europa de Est către Vest.

Peste 70 de instituții de învățământ din întreaga lume își vor prezenta în acest week-end oferta de studii către tinerii români care doresc să studieze în afara târii, la cel mai important târg educațional din România. În cadrul World Education Fair (WEF), care se va desfășura la hotelul Athenee Palace Hilton (24-25 septembrie), tinerii vor putea să discute cu reprezentanții universităților, colegiilor și liceelor internaționale de prestigiu, din Europa și America de Nord.

„La World Education Fair, prin conceptul de Educație 360o, ne propunem să aducem an de an toate instituțiile de învățământ care au ceva de oferit unui public din ce în ce mai pretențios și mai avizat în ceea ce privește așteptările educaționale. Studiile internaționale cuprind posibilități pentru toate categoriile de vârstă. Avem o paletă largă de oportunități educaționale adresându-ne atât părinților cu copii în vârstă chiar și de 5 ani, viitorilor studenți, dar și celor care vor să-și completeze studiile universitare. Practic, târgul cuprinde toate programele educaționale, de pregătire și formare la care cineva s-ar putea gândi. Cei prezenți, părinți, tineri și copii, vor putea avea discuții individuale cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și vor primi consiliere din partea noastră, având posibilitatea să se înscrie pe loc la unele programe, cursuri de pregătire și teste de orientare profesională sau de limbă engleză”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu.

Tinerii interesați de studii universitare, master și MBA în străinătate se vor întâlni la WEF cu universități din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Germania, Italia și SUA.

O bună parte dintre instituțiile prezente la WEF vin din Marea Britanie, acolo unde anual pleacă peste 5000 de elevi și studenți români. Astfel, din cele peste 70 de instituții care vor veni la WEF, 33 sunt din Marea Britanie, mai multe decât la ediția precedentă a WEF, care a avut loc în februarie anul acesta.

Sistemul de învațământ din România pare pentru mulți în derivă, însă o serie de universități din UK, Olanda sau Danemarca încep să accepte studenți români doar cu engleză de la bacalaureat, fără alte teste mult mai titrate.

Totuși, pentru o cât mai bună reușită în privința aplicării și a gradului de reușită în privința studiilor am constatat că elevul trebuie să înceapă cât mai devreme colaborarea cu un consultant. În acest sens, peste 35 de procente din cei care pleacă la studii în străinătate, în procesul de alegere a programului de studiu, aleg să facă și un test de orientare profesională. IntegralEdu este centru autorizat Cambridge Occupational Analysts, dezvoltator al testelor Centigrade și Preview.

Viitorii liceeni și părinții lor se vor putea întâlni cu reprezentanții unora dintre cele mai prestigioase instituții de tip boarding sau college din străinătate și vor beneficia de îndrumarea acestora, dar și a consultanților IntegralEdu pentru alegerea celui mai potrivit program de studiu. Totodată, vor putea participa gratuit la workshop-urile și prezentările susținute de către instituțiile de învățământ din străinătate. Topul țărilor în care tinerii români au ales să plece pentru a-și face studiile liceale este format din Marea Britanie, Elveția și Germania.

În cadrul târgului vor fi prezentate peste 300 programe de tabere în străinătate. Destinațiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 țări din Europa, dar și țări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA, Maroc sau America Latină.

„O noutate absolută a târgului va fi tabăra de karting din Italia, organizată de Real Racing, sub conducerea lui Constantin Răileanu, multiplu campion național de karting și membru al Federației Române de Karting. În fiecare an, noi ne propunem să aducem noi programe sportive de performanță, pentru a susține tinerii români care practică sportul în România și peste hotare”, menționează Alexandra Piha, Consultant Educational EduTabere, IntegralEdu.

Cei interesați de burse de studii și împrumuturi studențești, vor găsi la WEF toate informațiile necesare. În plus, vor putea beneficia și de pretestări gratuite pentru examenele IELTS, pentru care IntegralEdu Language School este centru autorizat de pregătire pentru toate examenele Cambridge.

„Pentru cei care vor să afle într-adevăr ce înseamnă studii în afara țării, noi venim la WEF cu tot bagajul de informații acumulat de-a lungul celor 24 de ani de activitate în educația internațională, astfel, în România, în cei 8 ani de activitate, peste 10 000 de tineri români au ajuns la instituțiile de învățământ din străinătate, pe care și le doreau”, precizează Ana Maria Papp.

Work and Travel este un program care face două lucruri foarte importante pentru studentul român: îi umple buzunarul cu circa 10.000 de dolari și îl ajută cu nivelul de limbă engleză.

Din Europa de Est pleacă anual 100.000 de studenți către Vest. Grecia deține supremația cu peste 34 de mii elevi și studenți, România este pe locul doi cu 30.000 de copii, iar Bulgaria deține poziția a treia cu peste 24.000 elevi și studenți.

World Education Fair va fi organizat și în Timișoara, Iași, Constanța, Galați și Craiova în perioada 23 septembrie — 1 octombrie. Participarea la eveniment este gratuită și se face pe bază de înregistrare online.

Programul evenimentelor în toată țara și înscrierea gratuită sunt disponibile pe www.worldeducation.ro.

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în patru țări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.ro,

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noul OUG trebuie aplicat si politistilor! Societatea civilă cere testarea obligatorie pentru droguri a agentilor la intrarea în serviciu! Semneaza petiția!

Pentru ca aparatele Drug Test „sunt bune” și noua lege este formulata ” …