Acasa Politică Un candidat la Senat din partea ALDE Prahova, citat ca martor într-un dosar penal

Un candidat la Senat din partea ALDE Prahova, citat ca martor într-un dosar penal

4 min read
0
0
335

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, va fi audiat, ca martor, într-un dosar penal aflat în apel la Înalta Curte, cu privire la un eveniment din vremea când era director al Serviciului de Informații Externe (SIE). Audierea a fost solicitată de fostul președinte al Consiliului Județena Cluj, Horea Uiorenau.

Teodor Meleșcanu este citat în dosarul în care, pe fond, la Curtea de Apel Cluj, Horea Uioreanu a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare pentru instigare la savârsirea infractiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase.

În dosar au mai fost urmăriți penal un fost subofițer SRI, Anca Elena Albu, mama acesteia, și fostul subprefect de Cluj Mihnea Iuoraș. Aceștia, însă, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și nu au mai fost trimiși în judecată. Uioreanu nu a recunoscut faptele și este judecat. Dosarul se află acum în faza de apel la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

La termenul de judecată precedent, judecătorii au dispus: ”Încuviințează proba cu audierea martorilor Albu Anca Elena și Teodor Meleșcanu solicitată de inculpatul Uioreanu Horea Dorin.

Amână cauza și acordă termen la data de 14 decembrie 2016, ora 09:00, Secția Penală, pentru când se citează martora Albu Anca Elena la adresa cunoscută din dosarul instanței de fond a Curții de Apel Cluj și martorul Teodor Meleșcanu la adresa pusa la dispoziție de apărare.

Pune în vedere inculpatului și apăratorului acestuia că, într-un termen de 5 zile, să depună la dosar adresa martorului Teodor Meleșcanu în vederea citării acestuia.

Totodată, pune în vedere aparatorului ales și reprezentantului Ministerului Public că, la următorul termen acordat în cauză, după finalizarea cercetării judecătorești în apel, instanța va acorda cuvântul pe fondul apelului declarat.

Apelantul inculpat Uioreanu Horea Dorin nu va mai fi citat, întrucât a dobândit termen în cunostință, conform disp. art.353 alin.2 Cod procedură penală.”

Următorul termen de judecată este în 14 decembrie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incident in Ploiești: Voluntarii și Flyerele False

În mijlocul campaniei electorale, lupta se intensifică, iar jocurile murdare încep să apar…