Acasa Justiție Soția unui lider sindical de la Yazaki, prinsă în flagrant în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei

Soția unui lider sindical de la Yazaki, prinsă în flagrant în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei

7 min read
0
4
13,537

La sfârșitul lunii febuarie a.c., MediaSud.ro publica articolul “Liderii sindicali de la Yazaki trăiesc în lux, pe spatele cotizanților cu salarii minime” în care devoalam implicarea liderilor sindicali de la Sindicatul Liber Massa și Sindicatul Massa Industrie de la Yazaki în afaceri oneroase, Andrei Valentin Bogdan și respectiv George Călugăreanu.

Sindicatele din România învârt, anual, mii de miliarde de lei. Unele dintre ele dețin un patrimoniu de peste 100 de milioane de euro alocate în hoteluri, case de cultură, baze sportive și de agrement, chipurile pentru angajații pe care îi reprezintă, iar banii provin, desigur, din cotizații. Oficial, veniturile abia le ajung pentru a-și acoperi cheltuielile, însă mulți lideri sindicali duc o viață de patron, întrucât organizațiile pe care le reprezintă fac investiții „delicate” care se transformă în afaceri pe cât de prospere, pe atât de personale. Evident, după cum știți multe cazuri, influența pe care ți-o conferă o astfel de funcție, dacă este negociată cum trebuie, te poate propulsa în viața politică.

Iata ca, sotia unuia dintre acesti lideri sifonari de sindicat a fost prinsa in flagrant. Aceasta, in varsta de 31 de ani ar fi obținut aproape 30.000 de lei pretinzând că poate facilita accesarea de fonduri nerambursabile.
Femeia a fost prinsă în flagrant, zilele trecute, chiar când primea o tranșă de bani pentru serviciile pe care pretindea că le oferă, a anunțat, luni, IJP Prahova: „La data de 22.08.2019, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale Ploieşti şi al Serviciului Criminalistic, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unei femei de 31 de ani, din Ploieşti, în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei de la persoana vătămată, sumă pretinsă anterior pentru facilitarea obţinerii unor fonduri nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri. În aceeași zi a fost efectuată și o percheziție domiciliară pe raza municipiului Ploiești, la adresa la care aceasta locuieşte fără forme legale, ocazie cu care au fost identificate și ridicate înscrisuri relevante şi medii de stocare a datelor”.

Polițiștii spun că, pe parcursul acestei luni, femeia ar fi țepuit cinci persoane, „pretinzând că este angajată a unui ONG care se ocupă de accesarea fondurilor europene și că le-ar putea facilita accesarea unor fonduri pentru demararea unor afaceri. Aceasta – în condițiile în care proiectul era deja finalizat, iar înscrierea unor noi proiecte era imposibilă. Pentru serviciile promise, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, reprezentând un așa-zis comision de mentorat, precum și o taxă pe care ea ar fi urmat să o achite unui expert contabil pentru realizarea unui cash-flow previzionat. Prejudiciul cauzat până în prezent a fost estimat la suma de 28.907 lei și 400 euro”.
Tânăra este cercetată pentru înșelăciune în formă continuată. Inițial, acesta a fost reținută, pentru 24 de ore, iar ulterior prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, care a dispus plasarea femeii sub control judiciar pentru 60 de zile.

Tupeul acestei femei nu are limite!
Aflata in control judiciar, femeia a inceput sa isi contacteze victimele pe whatsApp pentru a incerca sa le determine sa nu declare si/sau sa isi retraga plangerile. Din datele noastre sunt zeci de persoane inselate care inca nu au depus reclamatii la IPJ Prahova. Nu este de mirare ca dupa publicarea articolului cu sotul sau de catre noi, aceasta a avut tupeul sa il contacteze pe directorul MediaSud.ro pentru a ii „acorda” o reclama de la Yazaki România, oferta refuzata categoric atat pe telefon, cat si pe email. Mai mult, se oferea să ofere consultanță publicației noastre pentru… acordarea de fonduri europene nerambursabile!

Nu trebuie să omitem faptul că s-a implicat asiduu la unele publicații obscure pentru a influența unele articole care vizau ancheta efectuată la Yazaki, după ce un muncitor a decedat la locul de muncă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

S-a redeschis dosarul in care conducerea rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti este acuzată de spălare de bani

Dosarul în care conducerea rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti, dar şi compania care a…