Acasa Front Și Federația Polițiștilor de Penitenciare începe protestele

Și Federația Polițiștilor de Penitenciare începe protestele

4 min read
0
0
296

Angajații din Poliție, penitenciare și militarii rezerviști anunță că de joi vor declanșa proteste în toată țara. În prima zi, sindicaliștii nemulțumiți se vor aduna în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului, precum și la prefecturile județelor Iași, Timiș și Cluj.

„Chiar dacă suntem în preajma Sărbătorilor, Sindicatul EQUITAS Târgșor răspunde afirmativ la toate acțiunile ce implică respectarea drepturilor membrilor de sindicat. Ne-am săturat să fim mereu ultimii din sectorul bugetar. Solicităm respectarea legii salarizării unitare, care a ajuns mai degrabă NEUNITARĂ, din cauza aplicării sale, discreționar, de către guvernele care au succedat la putere. Asta va fi prima acțiune dintre cele care vor urma.” a declarat, pentru stirileproprahova.ro, președintele Sindicatului EQUITAS, Adrian Grigoroiu.(foto)

„Începând cu data de 23.12.2021, ora 12:00, angajații din poliție penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste în toată.”, potrivit comunicatului de presă.

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer: 
• aplicarea în integralitate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
• actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament.
Creșterea volumului activităților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională cauzată de contextul epidemiei de COVID-19, impune, din partea clasei politice, obligația respectării promisiunilor și a eliminării discriminărilor față de alte categorii de personal din sectorul public,” au transmis Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC), Federația Sindicatelor Democratice din România (FSDR)/SIDEPOL, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza”, Federația Politiștilor SED LEX, Federația „Publisind” – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) , Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP), Sindicatul Național „Pro Lex” , Sindicatul National al Politistilor de Frontiera (SNPF), Sindicatul Național al Polițiștilor din România „DECUS” ,
Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul”, Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM), Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor (APANP).

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

În data de 2 octombrie se ard facturile la Universitate

„Dacă factura ta la energie sau gaz a explodat atunci vino cu ea la Universitate pe …