Acasa Eveniment Prognoza meteo pe trei zile

Prognoza meteo pe trei zile

5 min read
0
0
300

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că în următoarele trei zile vremea se va răci în toată ţara.

Luni, vremea se va răci faţă de duminică. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor cadea precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare în nordul şi centrul ţării, iar în celelalte zone acestea – prezente din a doua parte a zilei, vor fi sub forma de ploaie, iar spre seară şi lapoviţă sau ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în zona montana, unde pe creste va viscoli sau spulbera zapada, dar izolat şi trecator şi în restul teritoriului.

La munte, la amiază vor fi -3 grade la Paltiniș, -2 la Predeal, -4 grade la Semenic, -3 la Sinaia 1500, -2 la Arieșeni (noros ninsoare) și -8 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău. Cerul va avea înnorãri temporare şi local va ninge. Vântul va avea unele intensificãri mai ales pe creste viscolind sau spulberând zăpada.

În regiunile intracarpatice, vreme de iarnă. Local vor cădea precipitaţii mixte, predominant ninsoare în Maramureş și Transilvania. Maximele scad semnificativ: 5 grade la Timișoara, 4 la Oradea, 2 în Baia Mare, Cluj Napoca și Brașov.

În sud, tot vreme fără soare cu ploi cel mai probabil în partea a doua a zilei, ploi care spre seară trec în lapoviţă și ninsoare. Maximele, în jur de 7-8 grade, cel mult 9 în Lunca Dunării, la Giurgiu.

Vreme închisă şi în răcire şi în Dobrogea. Local plouă şi nici aici nu este exclus ca ploaia să treacă în lapoviţă şi ninsoare către seara. Nu mai mult de 7 grade la Tulcea și 8 la Constanța.

În Moldova sunt şanse de soare, dar şi de ploi răzleţe. Temperatura scade și aici. La amiază vor fi 3 grade cel mult la Suceava, 5 la Iași, 6 în Bacău și 7 la Focșani.

Marți, valorile termice vor continua să scadă în toată ţara, aşa încât vremea va deveni mult mai rece decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2…-1 în depresiunile intramontane şi 5-6 grade în Lunca Dunării. Va ninge în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi la munte si local și în sud. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi centrale, dar şi la munte, unde în zona înaltă va sufla tare şi va continua să viscolească şi să spulbere zăpada.

Miercuri, îndeosebi în regiunile din jumătatea nordică, unde pe arii restrânse va ninge. Vântul va avea intensificări în zona de munte, unde va viscoli şi spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad la Brașov și Miercurea Ciuc, poate si -2 grade, tot aici în depresiunile transilvane, şi 5 grade la Drobeta Turnu Severin. În sud şi în sud-est, dimineața, vor fi condiţii de ceaţă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…