Acasa Eveniment Prognoza ANM de sărbători

Prognoza ANM de sărbători

4 min read
0
0
357

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi în general normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, precum și precipitații sub formă de ninsoare, în special după data de 28 decembrie, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 19 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În zona Munteniei, temperatura aerului va fi în general în creștere, iar ca medie regională, în prima săptămână se vor înregistra valori maxime cuprinse între un grad și 3 grade Celsius, respectiv minime între -7 și -3 grade.

În săptămâna a doua de prognoză, temperaturile maxime nu vor depăși 4 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -4 și -3 grade Celsius. Precipitații, slabe cantitativ, vor fi posibile începând cu data de 28 decembrie, până atunci probabilitatea de semnalare a acestora fiind scăzută.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între -4 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -5 grade. Cele mai mari valori se vor înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de zero grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ -1 grad, în timp ce media minimelor va fi între -7 și -6 grade Celsius. Ninsorile sunt de așteptat începând din 28 decembrie. Până atunci, condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

În ultima lună a anului 2016, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est. Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local vestul, nord – vestul și sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii.
Anul 2017 va debuta cu temperaturi medii lunare ale aerului apropiate de normalul perioadei în sudul, sud-estul și local în vestul teritoriului, iar în rest se vor putea situa sub media climatologică. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme, local în est și sud – est și se vor situa, în general, peste media climatologică în restul țării.
dec_feb
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…