Acasa Eveniment Primarul Adrian Dobre s-a întâlnit cu reprezentantul Asociației pentru Protecția Comercianților din Ploiești (APCOM)

Primarul Adrian Dobre s-a întâlnit cu reprezentantul Asociației pentru Protecția Comercianților din Ploiești (APCOM)

5 min read
0
0
350

După ce Inspectoratul de Stat în Construcții Prahova a încadrat Piața Centrală în gradul I de risc seismic, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a avut ieri o întâlnire cu domnul Romeo Nan, reprezentantul Asociației pentru Protecția Comercianților din Ploiești (APCOM), organizație reprezentativă pentru comercianții din piețele Ploieștiului.

Principala concluzie trasă a fost aceea că se impune închiderea actualei piețe, demolarea construcției și construirea unei piețe agro-alimentare noi, moderne, care să respecte atât standardele de siguranță, cât și fluxurile comerciale.

În urma discuțiilor avute, ca primă acțiune a reieșit necesitatea luării unor măsuri de urgență astfel încât activitatea comercianților din Piața Centrală să nu aibă de suferit semnificativ ca urmare a viitoarei închideri a pieței. De asemenea, o altă concluzie importantă a discuției cu reprezentantul celor peste 250 de comercianți care constituie APCOM a fost aceea că este vital să respectăm principiul conform căruia niciunul dintre comercianții care au contract astăzi pentru Piața Centrală să nu fie mutați în alte piețe.

Primarul Adrian Dobre salută disponibilitatea consilierilor locali din toate partidele pentru rezolvarea cu prioritate și în regim de urgență a problemei și le propune următoarea agendă concretă de acțiune:

— vineri, 18.11.2016, ședință de îndată a Consiliului Local. Tema: alocarea de către Hale și Piețe a unui buget pentru reabilitarea și crearea unor condiții decente în spațiul de pe Strada Griviței, pentru realizarea unei piețe agro-alimentare temporare. Responsabil — Consiliul Local.

— identificarea de către conducerea SC Hale și Piețe de noi spații în zona centrală pentru amenajarea de micro-piețe agro-alimentare, inclusiv în clădirea Halelor Centrale. Principiul agreat cu reprezentantul comercianților — niciunul nu va fi mutat în alte piețe, trebuie respectat. Termen: 24 noiembrie, responsabil: SC Hale și Piețe.

— emiterea unei hotărâri privind transferul Pieței Centrale în patrimoniu local pentru administrarea de către primărie a viitoarelor lucrări de demolare și construcție, societatea fiind pe pierdere în acest moment. Termen: intervalul 21 — 24 noiembrie, responsabil: Consiliul Local.

— verificarea și ajustarea proiectului de reconstrucție pe care conducerea Hale și Piețe susține că îl deține în acest moment, inclusiv a autorizațiilor și avizelor obținute. Termen: intervalul 21 — 24 noiembrie, responsabil Primăria Ploiești.

— identificarea soluțiilor de bugetare și publicarea anunțului de licitație după ce acestea au fost identificate. Termen: 9 decembrie, responsabil: Primăria Ploiești.

Primarul Adrian Dobre își exprimă convingerea că, odată însușit de către toți consilierii locali și de către conducerea Hale și Piețe, acest program va face posibilă începerea în primăvară a lucrărilor de construire a noii piețe.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…