Acasa Front Primaria Urlati vrea să-și dărâme sediul în care își desfășoară activitatea

Primaria Urlati vrea să-și dărâme sediul în care își desfășoară activitatea

2 min read
0
0
250

Primăria Urlați vrea să demoleze clădirea în care își desfășoară activitatea, un imobil construit în perioada interbelică, după planurile arhitectului Toma Socolescu. Motivul: gradul avansat de degradare în care se află. Decizia a stârnit controverse. Fundația Pro Patrimonio România cere instituției să renunțe la acest plan și să consolideze imobilul vechi, deoarece este foarte valoros.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Urlați, de miercuri, se află un proiect de hotărâre care vizează demolarea clădirii vechi și se aprobă sumele necesare pentru construirea noului sediu, circa 12 milioane lei.

”În acest moment activitatea Primăriei se desfăşoară în clădirea construită în perioada 1929, amplasată în Oraşul Urlați pe strada 23 August nr.9, în orasul Urlați, clădire ce prezintă un pericol avansat de prăbuşire datorat gradului ridicat de degradare.

În această situație este necesară demolarea construcției vechi și construirea unui sediu nou, care să prezinte performanțe superioare în materie de sănătate a personalului şi populaţiei şi de protecția mediului”, se arată în referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea calității serviciilor publice oferite de Primăria Urlați populatiei şi agenţilor economici de pe raza oraşului, ”prin intermediul unei locații noi, cu facilități moderne, accesibile, astfel încât timpul de soluţionare a problemelor să fie redus prin eficiența crescută a serviciilor oferite”, se mai arată în document.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

USR vrea, dar nu prea, interzicerea pacanelelor

USR a declanșat o campanie in care dorește strângerea de semnături pentru interzicerea pac…