Acasa Eveniment Prahova suplimenteză asistența medicală de urgență din București

Prahova suplimenteză asistența medicală de urgență din București

3 min read
0
0
372

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență informează că au fost luate toate măsurile pentru ca asistența medicală de urgență prespitalicească în București să fie acordată fără sincope în aceste zile în care numărul solicitărilor a crescut semnificativ.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi, măsurile au fost dispuse atât la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, cât și la SMURD.

La SABIF numărul solicitărilor a înregistrat vineri o creștere de 36 — 38 la sută. Dacă în mod normal, în 24 de ore, se înregistrează, în medie, între 1.000 și 1.200 de solicitări, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 1.600 de solicitări.

Pentru a face față numărului de solicitări, la Serviciul de Ambulanță au lucrat suplimentar vineri 8 echipaje de tip B și C, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă au lucrat suplimentar 16 echipaje de tip B și C. Două echipaje au fost aduse de la Argeș și unul din Prahova.

SMURD a lucrat, de asemenea, cu echipaje suplimentare pentru a face față creșterii numărului de solicitări. Din județul Teleorman au fost aduse două echipaje de prim-ajutor, iar la București a mai fost operaționalizat un echipaj, precizează sursa citată.

„Aceste măsuri vor fi menținute cât timp este necesar, astfel încât asistența medicală de urgență acordată populației să nu aibă de suferit”, se arată în comunicat.

Pe termen mediu și lung, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență au în vedere mai multe măsuri, investiții și încheierea de parteneriate internaționale pentru îmbunătățirea procedurilor de dispecerizare, a trainingului dispecerilor și a infrastructurii existente, mai arată sursa citată.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…