Acasa Eveniment Prahova printre județele afectate de virusul West Nile

Prahova printre județele afectate de virusul West Nile

2 min read
0
0
66

De la inceputul lunii iunie si pana in prezent au fost inregistrate 64 de cazuri de infectie cu virusul West Nile.

De asemenea, s-au inregistrat sapte decese, in Bucuresti si in judetele Calarasi, Constanta, Buzau, Iasi, Vrancea si Olt.

Ultimul caz de deces anuntat este din Olt.

Cele mai multe cazuri de infectie cu virusul West Nile au fost in judetele Calarasi, Constanta, Iasi si Tulcea, iar cele mai putine in Botosani, Dolj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Suceava si Satu Mare.

Virusul West Nile poate provoca boli neurologice si deces in randul oamenilor. Acesta este intalnit de obicei in Africa, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord si Asia de Vest.

Virusul este mentinut in natura printr-un ciclu care implica transmiterea intre pasari si tantari. Oamenii, caii si alte mamifere pot fi infectati. Pasarile sunt gazdele-rezervor ale virusului.

Virusul West Nile este un membru al genului Flavivirus si apartine complexului antigenic al encefalitei japoneze din familia Flaviviridae.

El a fost izolat pentru prima data intr-o femeie in districtul West Nile din Uganda in 1937. Infectiile umane care pot fi atribuite virusului au fost raportate in multe tari din intreaga lume pentru mai mult de 50 de ani.

Cele mai mari focare epidemice au avut loc in Grecia, Israel, Romania, Rusia si Statele Unite ale Americii. Locatiile focarelor se gasesc pe principalele rute de migratie ale pasarilor.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Portocala a fost arestat! Este in arestul Politiei Capitalei

Fostul procuror Mircea Negulescu, cunoscut sub numele de ”Portocală” a fost arestat. Procu…