Acasa Eveniment Polițiștii prahoveni au efectuat controale la societățile care desfășoară activități de turism și alimentație publică

Polițiștii prahoveni au efectuat controale la societățile care desfășoară activități de turism și alimentație publică

8 min read
0
0
349

Prevenirea, descoperirea și combaterea ilegalităților comise de agenți economici care desfășoară activități de turism și alimentație publică în Ploiești, Câmpina, Sinaia și Bușteni

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune în municipiile Ploiești și Câmpina și a stațiunilor Sinaia și Bușteni, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea ilegalităților comise de agenți economici care desfășoară activități de turism și alimentație publică, precum și alte activități economice, comunicând public opere muzicale, fără a deține licențe-autorizații din partea organismelor de gestiune colectivă din acest domeniu, conform prevederilor Legii nr. 8/1996, modificată.

Au fost verificați 11 agenți economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.000 lei.

14 societăți comerciale și 21 de producători agricoli au fost controlați de polițiștii Secției 1 Ploiești

Polițiștii Secției nr. 1 Ploiești au desfășurat o acțiune în zona Halelor Centrale, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale de comerț.

Au fost verificate 14 societăți comerciale și 21 de producători agricoli, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.200 lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri de 900 de lei.

Depistarea persoanelor care conduc pe drumurile publice autovehicule cu defecțiuni tehnice — în atenția polițiștilor rutieri din Câmpina

Polițiștii Biroului Rutier Câmpina, împreună cu un reprezentat R.A.R. Prahova, au desfășurat o acțiune în municipiu și în comuna Telega, în vederea depistării persoanelor care conduc pe drumurile publice autovehicule cu defecțiuni tehnice, pentru verificarea legalității transportului public de marfă și persoane și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Au fost controlate 36 de autovehicule, fiind aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.750 lei. A fost reținut un permis de conducere și au fost retrase șapte certificate de înmatriculare auto.

Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au aplicat ieri aproape 130 de sancțiuni

Polițiștii Serviciului Rutier au organizat o acțiune având ca scop combaterea excesului de viteză. Totodată, în atenția polițiștilor s-au aflat și pietonii și bicicliștii.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 127.315 lei, totodată fiind reținut un permis de conducere.

Aproape 50 de sancțiuni aplicate în urma unei acțiuni organizate ieri de polițiștii rutieri din Ploiești

Și polițiștii Biroului Rutier Ploiești au organizat o acțiune similară, prilej cu care au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.450 lei. A fost reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare auto.

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat opt acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 88 de conducători auto și au fost controlate 85 de autovehicule de transport persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat trei infracțiuni și 196 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (54 pentru viteză excesivă; 10 pentru abateri ale pietonilor; 24 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute opt permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat trei infracțiuni în flagrant și 91 de contravenții (dintre care: 55 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 28 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 26.480 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 150 autovehicule și au legitimat 354 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 15 infracțiuni și constatate 86 de contravenții (dintre care 27 la Legea nr. 61/1991 și 50 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 513 persoane și au fost controlate 327 de autovehicule (27 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Acum! Amenințare cu bombă la Palatul de Justiție din Ploiești; forțele de ordine, mobilizate în număr mare

Astăzi, la ora 12.30, Palatul de Justiție din Ploiești a fost ținta unei amenințări cu bom…