Acasa Social Penitenciarul Târgșor dat în judecată de peste 100 de angajaţi. Aceștia își cer drepturile pe ultimii ani

Penitenciarul Târgșor dat în judecată de peste 100 de angajaţi. Aceștia își cer drepturile pe ultimii ani

5 min read
0
0
312

Membrii Sindicatului „Equitas„ din cadrul Penitenciarului Târgșorul Nou au acţionat în judecată Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou, cerându-le magistraţilor din cadrul Tribunalului Prahova, în contencios administrativ şi fiscal, recalcularea drepturilor salariale pe ultimii 3 ani.

Liderul Sindicatului Equitas, Adrian Grigoroiu, a declarat: „Salariații nu vor altceva decât să le fie respectate drepturile salariale, așa cum ar trebui să fie într-o țară condusă de oameni sănătoși la cap. Am decis să cerem părerea instanţei cu privire la drepturile salariale ale angajaţilor din cadrul Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou. Ne-am adresat Tribunalului Prahova, după ce alţi colegi din ţară au obţinut sentinţe favorabile, în speţe similare. Este al treilea proces intentat penitenciarului. În primul cerem recalcularea indemnizațiilor cuvenite pe perioada concediului de odihnă aferent anilor 2015, 2016, 2017, conform unei decizii a Curții Europene de Justiție, în al doilea solicităm acordarea sporurilor pentru cei care au îndeplinit atribuțiile unor funcții de conducere, asta din cauza lipsei personalului, nefiind plătiți pentru acest lucru. În cel de-al treilea proces solicităm aplicarea prevederilor HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, în sensul acordării, de la 01.02.2017, a salariului minim brut în cuantum de 1450 lei, fără sporuri și alte adaosuri incluse în acesta pentru toți membrii de sindicat și implicit recalcularea salariilor, dosar nr. 3418/105/2019 Tribunalul Prahova, Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ si fiscal.”

Potrivit unui comunicat de presă, toţi membrii sindicatului au acţionat în judecată penitenciarul prahovean, cât și Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Eu nu am putut să cer decât retroactiv şi nu solicităm decât sporuri prevăzute prin lege. Suntem în așteptarea rectificării bugetare, în urma căreia, ar trebui să ne fie rezolvare problemele financiare, așa cum a fost stabilit acordul între sindicate și membrii guvernului, din luna mai 2019, unde ne-a fost garantată suma necesară care ar acoperi o parte din aceste restanțe. Sperăm să nu ajungem din nou în neplacuta situație de a ne cere drepturile în stradă. Angajaţii au mai multe nemulţumiri în ultimele luni, printre ele regăsindu-se neplata orelor suplimentare, neacordarea zilelor de concediu legal, lipsa de personal, condiţiile improprii în care îşi desfăşoară activitatea și neacordarea sporurilor în raport cu munca prestată. Vă dau un exemplu: dacă angajatul, în munca sa prestată, supraveghează deținuți la diverse activități este normal să se găsească soluția acordării sporului de supraveghere; dacă desfășori activități și intri în contact cu deținuți purtători ai virusului HIV este normal să primești sporul pentru acest lucru!” a subliniat președintele Sindicatului Equitas, Adrian Grigoroiu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Suntem șceptici sau râdem , însă virusul s-a extins în mai multe țări! Un francez a murit

Coronavirusul se extinde în Europa. Mai multe țări au anunțat ieri primele cazuri de infec…