Acasa Politică Partidul Social Democrat Prahova vrea prefect

Partidul Social Democrat Prahova vrea prefect

5 min read
0
0
422

Sub deviza „Nu lăsați județul Prahova fără Prefect!”, Partidul Social Democrat Prahova trage un semnal de alarmă privind situația din Prefectura Prahova, potrivit unui comunicat de presă semnat de președintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

„Județul Prahova, cu cele 104 unități administrativ-teritoriale are nevoie de o structură de conducere completă. Nu considerăm normal ca la data de 14 septembrie, județul nostru să nu aibă numit un Prefect.

Apreciem că a fost schimbat Cosmin Georgescu, om numit politic, care nu s-a evidențiat cu nimic cât a ocupat poziția de reprezentant al Guvernului în Prahova, însă problema de fond a rămas nesoluționată.

Atunci când au venit la guvernare, tehnocrații au spus că au soluții pentru administrarea acestei țări, automat și a județului nostru. Cu toate acestea, Prahova nu are Prefect. Aparatul Prefecturii Prahova, prin subprefectul Lupea Madalina, face eforturi uriașe să suplinească ‘omul-cheie’. Există proceduri care nu pot fi îndeplinite de subprefect, cum ar fi eliberarea titlurilor de proprietate. De exemplu, documentele de carte funciară sunt blocate și nu pot fi eliberate fără semnătura prefectului. Primim tot mai multe sesizări de la cetățenii nemulțumiți de acest aspect.

Se pot ivi situații în care subprefectul (cu atribuții de prefect) să fie nevoit să gestioneze situații simultane ce impun prezenta acestuia în același timp în locuri diferite.

Având în vedere că județul Prahova are un aport deloc neglijabil la PIB-ul României, se pare că Guvernul are o atitudine realmente ignoranța cu privire la situația acestuia.

Ce se va alege de această țară dacă va fi administrata ‘la fel de bine’ cum este județul nostru!?

Combatem, de asemenea, soluția numirii din afară a unui Prefect. De ce să fie adus din altă parte, atâta vreme cât în Prahova sunt destui oameni competenți care pot face față cu brio acestei funcții?!

Dacă tot nu s-a găsit până acum un om potrivit pentru funcția de prefect, de ce nu a fost lăsată doamna Rodica Paraschiv să-și ducă munca la bun sfârșit? Care au fost motivele schimbării acesteia din funcția de Prefect? Dumneaei a dovedit că este potrivită acestei demnități publice, până se găsește un om ‘competent’ și agreat de PNL.

Ne dorim foarte mult ca această funcție (o poziție-cheie în perioada imediat următoare când va începe Campania pentru alegerile parlamentare) să nu fie politizată de guvernul tehnocrat, sprijinit de PNL. Dacă se va întâmpla acest lucru, vom critica foarte aspru numirea ca prefect de Prahova a vreunuia din foștii, actualii sau viitorii oameni de încredere ai Partidului Național Liberal.”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incident in Ploiești: Voluntarii și Flyerele False

În mijlocul campaniei electorale, lupta se intensifică, iar jocurile murdare încep să apar…