Acasa Front Parchetul de pe lângă ÎCCJ i-a deschis dosar penal lui Vladimir Putin în contextul în care același Parchet nu reușeste sa finalizeze dosarul de la Revolutiei si al Mineriadei

Parchetul de pe lângă ÎCCJ i-a deschis dosar penal lui Vladimir Putin în contextul în care același Parchet nu reușeste sa finalizeze dosarul de la Revolutiei si al Mineriadei

6 min read
0
0
274

Noaptea minţii la Parchetul de pe lângă ÎCCJ unde Vladimir Putin are dosar penal, după ce magistrații s-au sesizat din oficiu. Liderul de la Kremlin este acuzat de infracțiuni contra umanității în Ucraina.

Decizia ar părea una normală, dar PÎCCJ este acelați Parchet care nu reuşeşte să finalizeze dosarul revoluției și dosarul mineriadei. Așadar, mișcarea este una revoltătoare pentru că în mod normal, toată atenția ar trebui distribuită către problemele interne, către vinovații de la Revoluție și Mineriade.

Vladimir Putin are dosar penal în România

Potrivit magistrațiulor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Vladimir Putin are dosar penal. Aceștia au explicat faptul că liderul de la Kremlin este acuzat că în război au fost ucişi mai mulţi români. Așadar, dosarul respectiv a preluat de Secția Parchetelor Militare, cea care nu a fost în stare, timp de 30 de ani, să finalizeze anchetă în dosarele revoluției și a mineriade.

” La data de 24.02.2022, Federația Rusă a lansat o amplă operațiune militară (aeriană, terestră și maritimă) de invadare a Ucrainei-stat independent și suveran.

Potrivit informațiilor publice existente, atacul militar este generalizat și sistematic, fiind îndreptat atât împotriva unor obiective militare, cât și împotriva unor obiective civile, rezultând date că au fost bombardate școli, spitale, complexe comerciale, fiind afectată în mod direct populația civilă din Ucraina.”

În continuarea comunicatului se arată faptul că atacurile au avut urmări extrem de grave în rândul populației civile, înregistrându-se numeroase decese printre copii. În acest context, ne informează comunicatul, milioane de persoane au plecat din Ucraina, multe dintre ele ajungând şi în România. Articolul sub care se realizează ancheta este 10 C.p.p. care face referire la infracţiunile săvârșite în afara teritoriului național, de cetățeni străini, împotriva cetățenilor români.

Acuzații de crime de război împotriva lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a devenit repede o persoană non-grata în Occident ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. Liderul de la Moscova este acuzat de mai multe țări de crime de război. Judecătorul Curții Penale Internaționale, Karim Khan, a declarat anterior că are „motive rezonabile pentru a lansa o investigație” și „motive rezonabile pentru a crede că atât presupusele crime de război, cât și crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina.

„Respingem categoric acest lucru. Și apoi – Rusia încă nu este membru al Curții Penale Internaționale”, a spus Peskov reporterilor.

Oficialii de la Moscova au negat în repetate rânduri că Rusia ar fi comis crime de război în Ucraina și susțin că totul este o invenție a Ucrainei. Cu toate acestea, liderii ruși au interdicție în spaţiul aerian a Uniunii Europene, dar și în spaţiul aerian al altor state. Una peste alta, Occidentul a impus numeroase sancțiuni Rusiei, inclusiv un embargo pe petrol, iar în replică, Moscova a luat decizia de a limita exportul de gaze naturale către Uniunea Europeană.  Vom vedea cât le va lua magistraților români finalizarea dosarului penal al lui Vladimir Putin, mai ales în contextul în care acesta se judecă în lipsă.

Load More Related Articles
Load More By Redactie
Load More In Front

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au identificat în timp record un hoț care a acționat într-un magazin din zona centrala

Astăzi în incinta magazinului Shop&Go-Mega Image de pe str. Stefan Greceanu, a avut lo…