Acasa Diverse Pachetele de țigări într-o nouă prezentare

Pachetele de țigări într-o nouă prezentare

2 min read
0
0
498

Doar o lună se mai fabrică ţigări în pachetele actuale. Peste 30 de zile, va începe producţia ţigărilor cu ambalaje noi, care vor avea imagini grafice pe 65% din pachet.

Potrivit legii, imaginile trebuie schimbate o dată pe an, pentru ca fumătorii să nu aibă timp pentru a se obişnui cu ele.

Vechile produse nu vor dispărea însă brusc de pe piaţă. Vor mai putea fi cumpărate până la epuizarea stocurilor, dar nu mai târziu de 20 mai anul viitor.

Etichetarea va trebui să cuprindă un avertisment general (”Fumatul ucide”, pe 50% din faţa laterală), un mesaj de informare (“Fumul de tutun conţine peste 70 de substanţe care cauzează cancer”, pe 50% din faţa laterală)”.

Trabucurile şi ţigările de foi ambalate individual sunt exceptate de la aceste prevederi.

Legea de asemenea îi obligă pe comercianţi să folosească un sistem de verificare a vârstei care, în momentul vânzării, arată dacă respectivul cumpărător respectă sau nu reglementările privind vârsta minimă de la care pot fi achiziţionate produse din tutun.

MediaSud nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, MediaSud nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.

Susțineți redacția Mediasud.ro donând prin PayPal accesând butonul de mai jos:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Schimbarile Din Noul OUG: Poți Conduce Sub Influența Drogurilor in Absența Rezultatelor în 72 de Ore

Guvernul României a adoptat recent o nouă Ordonanță de Urgență care aduce modificări semni…